Стиліст у відпустці: як вибрати пляжний одяг для пишних форм

Зібрати речі на курортний відпочинок — це більше ніж кинути у валізу купальник та кілька рушників. Треба подбати також про пляжний одяг. І бажано, щоб комплектів було декілька, адже на пляжі чи біля басейну ви проводитимете більшість часу. Одним парео тут явно не обійтися!

Жінки plus size часто свідомо звужують собі вибір, вважаючи, що їх на морі врятує лиш мішкуватий балахон або пончо. Однак не варто вводити себе в оману! Ми доведемо вам, що бути стильною у відпустці можна незалежно від комплекції.

  1. Яблуко
  2. Пісочний годинник
  3. Груша
  4. Прямокутник
  5. Абетка пляжних фасонів

Один з найважливіших факторів при виборі пляжного одягу — це тип фігури. На жаль, небагатьом жінкам щастить так, що їм пасує будь-що. І навіть повнота може виявлятися по-різному. А отже слід знати особливості вашої фігури й вибирати речі відповідно до них. Розглянемо основні типи та стильові рекомендації до них.

Яблуко

Для жінок цього типу характерні округлі плечі, великий або середній розмір бюста, пласкі, невиражені сідниці, більш повна талія та часто — опуклий животик. Володаркам такої статури слід звертати увагу на пляжні сукні та туніки прямого крою з глибоким V-подібним вирізом. Такі моделі дуже зручно одягати просто на купальник, навіть не чекаючи, поки він остаточно висохне.

Для прогулянок узбережжям та візитів до літніх кафе ідеально підходять сукні-максі зі струмуючих матеріалів. Особливо ніжно та повітряно виглядатимуть моделі ампір з рукавами-ліхтариками та завищеною лінією талії. Такі сукні привертають особливу увагу до красивих грудей. Подібні рішення для пишних красунь ви знайдете у більшості відомих брендів.

Чудово виглядатимуть також моделі А-силуету — вони візуально витягують фігуру. У таких сукнях увага переноситься з області талії, маскуючи диспропорції у стегнах. Нарешті, пишна спідниця дуже добре сполучається зі злегка приталеним кроєм. Аналогічні рекомендації працюють і при пошуку блуз та тунік. А ось спідниці підійдуть із запахом, а також усі варіанти асиметричних.

Що ж до штанів, то для пляжу підійдуть укорочені моделі, наприклад, капрі з блузкою чи футболкою навипуск. Ансамбль варто підбирати так, щоб довжина видимої частини низу дорівнювала довжині верха. Верх при цьому може бути як прямим, так і напівприлягаючим. Якщо зріст низький, варто дотримуватися відтінків одного кольору.

Пісочний годинник

Ця фігура вважається фігурою мрії як серед худеньких, так і серед пишних жінок. Для даного типу характерні виражені стегна, талія та бюст. Відповідно, повне тіло у вигляді пісочного годинника — це той самий контур а-ля Джессіка Реббіт, тільки з дещо пишнішими формами. Якщо жінка набирає вагу, то в першу чергу, це стає помітним на стегнах, тоді як талія зберігається помітною.

«Пісочним годинникам» можна обирати майже будь-який силует, враховуючи те, що пляжний одяг сам по собі не передбачає щільного прилягання до тіла. Це можуть бути будь-які сарафани та сукні, що підкреслюють талію, а також туніки з поясом.

Крім того, не забуваємо про груди, які також можна підкреслити. Такому типу, як і «яблукам», пасуватиме пляжний одяг із глибоким V-подібним вирізом.

Втім, якщо немає бажання робити акценти, можна обмежитися простою і не менш комфортною сукнею-футболкою. Але визнайте, інколи так і хочеться відчути себе зіркою пляжу!

Груша

Жінки з такою конституцією мають вужчі плечі та спину, порівняно тонкі руки та компактний бюст. Часто вони також мають виражену талію. А ось нижня частина тіла досить важка: повні ноги та об’ємні стегна. Якщо «грушка» набирає вагу, то повнішають здебільшого саме стегна та ноги, причому по всій довжині.

Головною перевагою цього типу є виражена талія, яка не залежить від ваги, тому саме її слід за можливості підкреслювати. Крім того, акцент зі стегон слід переносити на верхню частину. Взагалі, створюючи образ, варто дотримуватися плавних вигинів та уникати прямих ліній. Таким чином, відповідними силуетами для жінок цієї статури будуть напівприлеглий і приталений. Вони обидва підкреслять найвужче місце фігури — талію.

Для суконь та спідниць оптимальною буде довжина максі або до коліна у найвужчому місці. Можливі варіанти — прозорі струмуючі максі з футляром. Найліпша довжина блуз — до середини стегна. Добре виглядатимуть також накидки-болеро, що закінчуються під грудьми, а також блузи фасону ампір. А кращими дизайнами декольте для жінок з фігурою «груша» будуть горловина з капюшоном, V-подібні або круглі вирізи.

Прямокутник

Для цього типу притаманна пряма статура без явних вигинів, слабко виражена талія, плечі та стегна приблизно рівні за шириною. Загалом жінки з такою конституцією схильні до повноти, при цьому зайві кілограми в основному накопичуються на стегнах та животі, що робить талію ще менш вираженою. При цьому ноги загалом залишаються доволі стрункими навіть за загальної повноти. Злегка повніє лише верхня частина стегон та гомілки.

При виборі одягу для відпустки краще віддавати перевагу фасонам, які злегка повторюють контури фігури. Найбільш вдалий вибір — напівприлеглий та прямий силуети. У першому випадку сукня має додавати об’єму зверху та знизу.

Більшість жінок-«прямокутників» мають проблеми із повнотою саме в області талії та живота. Саме тому топи, блузи та туніки не повинні закінчуватись у цій зоні. Оптимальна їхня довжина — нижня частина стегна. Однак у комплекті зі спідницею довжина верха має бути трохи вищою — до початку стегна. Так фігура не здаватиметься громіздкою.
А ось спідниці та сукні мають закінчуватися у найвужчому місці колін.

Крім того, для «прямокутників» характерні достатньо великі груди, які варто підкреслювати! Зробити це можна за допомогою завищеної лінії талії на сукнях та туніках. Виріз підійде будь-який: квадратний, круглий чи V-подібний.

Абетка пляжних фасонів

Але маскувальні властивості — не єдиний момент, на який треба зважати при виборі курортного одягу. Важливо зосереджуватися також на стилі: оберіть той, що буде для вас максимально комфортним. Ось різновиди, які найкраще впишуться у літній гардероб plus size.

Туніки

Виглядом і дизайном вони нагадують сорочки oversize прямого крою, найчастіше довжиною до колін. Туніки доступні в різних малюнках, принтах і кольорах. Деякі з них мають стильний V-подібний виріз, через який видно верх купальника. Таким чином ви можете реалізувати тренд на багатошаровість навіть у пляжному образі.

Ще одне цікаве рішення — моделі з комбінованою застібкою. Зокрема, у лінійках українського бренду Sambario зустрічаються туніки з поясом та ґудзиками на талії. А Ora пропонує моделі з ґудзиками по всій довжині та куліскою на талії.

Сарафани

Від інших літніх суконь цей фасон відрізняє відкритий верх та вільний крій. Найчастіше сарафани виконуються у А-силуеті, коли поділ розходиться просто від ліфа. Це надзвичайно зручно у спеку, коли не хочеться, щоб тіло зайвий раз торкалося одягу. Зустрічаються також варіанти з відкритими плечима, без бретелей або з ліфом, прикрашеним широкою оборкою.

Сукні-халтери

Тренд родом з нульових, який чудово пасує для пляжного стилю. Верх такої сукні тримається на лямках-зав’язках або на одній бретелі-петлі, перекинутій через шию. Така деталь дає змогу привернути увагу до лінії плечей. А ще це одночасно і мінімалізм, і декор, тим більше, що виробники таких суконь часто розміщують декор саме на бретелях.

Сукні-каптани

Сподобаються поціновувачкам довжини максі. Варіанти можуть бути різними: з довгими або короткими рукавами (типу «летюча миша»), з вираженою талією, або прямого крою. Однак версії з довгим рукавом забезпечують надійніший захист від палючого сонця. А деякі моделі каптанів також створюють відчуття розкоші, адже вони виготовлені з тканин преміум-класу. Так, у Suavite це суміш волокон бавовни та натурального шовку 50/50.

Оскільки це передусім літній одяг, виробники часто надихаються етнічними візерунками, декором з дерев’яних намистин, плетених вставок макраме тощо. Однак у продажу можна зустріти також однотонні моделі, які цілком підійдуть для прогулянок містом.

Найсміливіші модниці можуть спробувати моделі з мереживного полотна (наприклад, бавовняні від Suavite або віскозні від Felena). Як правило, їх випускають чорного та білого кольорів, і вони гармоніюватимуть з будь-якими однотонними купальниками. Ну, а образи total look – це сама розкішність!

Саронги

Універсальний варіант на відпочинку. Це довгастий відріз тканини, який можна обгорнути навколо тіла, як спідницю, сукню на одне плече, сукню без бретелей або сукню-халтер. Окрім того, саронг можна використовувати як пляжне покривало та класти його на пісок. Від звичного для нас парео саронг відрізняється не лише розміром, а й матеріалом. Якщо парео виготовляють переважно з повітряної легкої тканини, то для саронга беруть бавовняне полотно.

Кардигани

Так, цей фасон дістався навіть курортної моди. Назва говорить сама за себе: такі моделі нагадують модернізовані пляжні халатики, але виглядають більш стильно та актуально. Кардигани шиються з більш легких тканин з короткими чи довгими рукавами. Застібка часто не передбачена — це носиться як накидка на купальник або декоративний верхній шар під час виходу в місто. Але можна знайти моделі на ґудзиках.

Незалежно від того, який стиль пляжного одягу ви виберете, головне, щоб він найбільше відповідав вашій особистості та гармоніював з купальником. Носіть свій look стильно, додавши відповідний головний убір, великі сонцезахисні окуляри та шльопанці. Таким чином на відпочинку ви почуватиметеся неймовірно та впевнено — а це безперечно виграшне поєднання!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.