Обираємо купальник за типом фігури

Купальник по типу фігури

До купального сезону ще досить далеко, але підступні соцмережі вже потихеньку підсовують рекламу фітнес-студій і сервісів правильного харчування. Це все, звісно, добре. Але щоб виглядати на пляжі як цукерка, зовсім необов’язково мати ідеальну від природи фігуру. Найчастіше вам буде досить грамотно підібраного купальника.

  1. Як підібрати купальник?
  2. Купальники для фігури “Яблуко” (коло)
  3. Купальники для фігури “Груша” (трикутник)
  4. Купальники для фігури “Перевернутий трикутник”
  5. Купальники для фігури “Прямокутник”
  6. Купальники для фігури “Пісочний годинник” (Х-тип)

Нинішні пляжні тренди настільки різноманітні, що жінці з будь-яким тілом вдасться знайти дотепний купальник, який допоможе розставити виграшні акценти. Отже, наливайте собі вітамінний смузі або робіть фруктовий салат – і ми починаємо!

Як підібрати купальник?

Ось кілька універсальних порад щодо підбору купальників:

  • Для гармонійного образу вибирайте плавки та ліф однієї форми. Наприклад, трикутні чашки вимагають трикутних плавок, а ліф-бандо – низьких та прямокутних трусиків.
  • Якщо ми хочемо додати об’єм у різних місцях, то використовуємо волани, рюші, принт.
  • Відповідно, навпаки: не привертати увагу – отже, використовувати мінімум деталей чи однотонні тканини.
  • Великий бюст ми пакуємо в щільний ліф, а не «підвішуємо» на мотузки тонких лямок.
  • Жінкам невисокого зросту краще брати моделі із вставками як за кольором, так і по крою. Високим підійде мінімалізм, один колір або стриманий принт.
  • А ось з асиметрією у будь-якому випадку варто бути обережнішими. Вона підійде не всім як стилістично, так і технічно (через особливості фігури, сколіозу тощо).

Втім, не забувайте, що всі ці особливості існують у комплексі. І тут починається вища математика: треба врахувати всі нюанси фігури та обчислити свою ідеальну формулу купальника. Спростити процес допомагає традиційна класифікація жіночих фігур: яблуко, груша, перевернутий трикутник, прямокутник та пісочний годинник. Розглянемо докладніше моделі купальників, які найкраще підходять для кожного з цих типів.

Купальники для фігури “Яблуко” (коло)

тип фігури колоОсобливість цієї фігури – невиражена талія, майже однакова в обсязі з грудьми та стегнами. Жінки-«яблучка» мають похилі плечі, невеликі сідниці та стрункі ноги. При наборі ваги зайві калорії осідають насамперед на талії, що надає силуету подібності фрукта. Хороша новина — ноги при цьому не гладшають (або майже не гладшають, кому як пощастить). Що ж, на ноги і робитимемо ставку.

Ви можете вибирати будь-які моделі, які додадуть обсягу стегон і підкреслять талію. Це, наприклад, купальники з глибокими вирізами на плавках та акцентами на поясі.

Ще серед цікавих варіантів — свім-дрес зі спідничкою та танкіні, де верх схожий на туніку. Такі типи крою виділяють стегна стосовно талії і роблять силует більш жіночним.

Що стосується верхньої частини, то на такій фігурі виграшно виглядатимуть класичні ліфи з широкими бретелями, що згладжують лінію плечей і утворюють соковите декольте.

Купальники для фігури “Груша” (трикутник)

тип фігури груша«Грушкам» притаманні широкі стегна при компактних грудях, тонкі руки та чітка талія.

Збалансувати область плавок допоможуть купальники з американським проймом або зав’язками на шиї. Ще один хитрий маневр – акцент у верхній частині купальника. Прекрасно, якщо ліф матиме об’ємний декор, наприклад, волани, бахрому, стрази або 3D-квіти на грудях чи плечах. Головне завдання – відвести погляд від “важкої” нижньої частини комплекту. Ефектно виглядають також фігурні або асиметричні вирізи.

Звичайно, не все з перерахованого декору практично під час активного купання. Зате приймаючи сонячні ванни, ви виглядатимете (і головне, почувати себе) справжньою власницею морської.

Потрібно додати об’єм грудей? Вибирайте ліфи світлих чи яскравих відтінків. З «збільшувальною» функцією також впораються блискучий матеріал, контрастний принт, малюнок середнього розміру та горизонтальні смужки. Щодо форми, оптимальним рішенням буде ліф бандо або балконет. А ось ліф трикутної форми візуально зробить груди ще менше. Ідеальна колірна формула для такого типу фігури – “строкатий верх + спокійний низ”.

Купальники для фігури “Перевернутий трикутник”

тип фігури перевернутий трикутникДля цього характерні широкі плечі, вузькі стегна, плоскі сідниці, невеликі груди, невиражена талія. Ну, а родзинкою образу стануть довгі та стрункі ноги: на них ми й акцентуватимемо. Отже, «перевернутим трикутникам» підійдуть ліф бандо з push-up ефектом і високі плавки, які змусять стегна виглядати візуально ширше, а ноги ще довші.

Втім, таке поєднання — це важка артилерія на випадок настрою «щоб усі чоловіки впали та склалися у штабелі». Якщо немає необхідності підвищувати і так довгі ноги, вибирайте плавки-шортики або з низькою посадкою: цей хід надасть стегнам об’єму.

Що стосується грудей, то можна додати об’єм за допомогою ліфа з принтом та додатковими деталями. Відвернути увагу допоможуть також моделі з вертикальними і асиметричними бретелями. А ось чого слід уникати, то це американської пройми і зав’язок на шиї: вони візуально розширюють плечі.

Взагалі, при виборі купальника для «трикутників» працює принцип, зворотний тому, що був описаний для попереднього типу: спокійний (однотонний) верх + активний низ (принт, додаткові деталі на плавках, пояси чи зав’язки).

Купальники для фігури “Прямокутник”

тип фігури прямокутникОсобливості тут схожі на ті, що ми вже бачили в «яблучній» фігурі з тією різницею, що «прямокутники» мають подовжене тіло і худеньку статуру. Одужують вони рівномірно або швидше у верхній частині.

Згідно зі стереотипами, така фігура зовсім не вважається жіночною. Але, по-перше, жіночність це відчуття зсередини, а по-друге, талію ми можемо створити і самі. Як це зробити? Насамперед, рекомендую придивитися до монокіні. Верхня та нижня частини тут з’єднуються смугою, які роблять талію стрункішою за рахунок напівкруглих вирізів з боків. Взагалі, це модель на будь-який випадок: неіснуючу талію вона намалює, існуючу — підкреслить. А широка смужка тканини допоможе замаскувати живіт, що виступає.

Також прямокутники оцінять класичні суцільні купальники з глибоким V-подібним вирізом (планж). Злитна модель витягує силует, а акцентний виріз підкреслює бюст, особливо якщо додати до нього деталей, наприклад, трендову бахрому або драпірування. Ну, а низ у вигляді баски чи спіднички також “намалює” стегна майже як у Джесікі Реббіт.

Купальники для фігури “Пісочний годинник” (Х-тип)

тип фігури пісочний годинникТаку фігуру ще називають збалансованою.

Тут все ясно з назви: жінки-годинники мають яскраво виражену талію і приблизно однаковий об’єм грудей і стегон. Власницям фігури Х-типу можна лише позаздрити, адже їм підійде практично все: суцільні та роздільні купальники будь-якого фасону та майже будь-якого кольору чи типа принта.

За таких зовнішніх даних важливо не зіпсувати наявний вигляд. Перш за все варто придивлятися до моделей, що підкреслюють талію: це монокіні, а також купальники в ретро-стилі, пін-ап, з поясами або декоративними зав’язками на шиї. Так само непогано виглядатимуть купальники без бретелів або з глибоким вирізом.

А ще у «пісочного годинника», як правило, дуже гарна зона декольте. Так що не соромтеся наголошувати на грудях! Трендові фігурні вирізи, яскравий декор або кольорові блоки – ось що вам потрібне!

Експертна порада:

Наталя Щербань,
експертка Intimo.ua

Проте навіть із такою майже ідеальною фігурою не все так безхмарно: є й недоліки. Наприклад, при невисокому зростанні ноги можуть здаватися коротшими за рахунок апетитних стегон та грудей. Вирішити цю проблему допоможуть плавки з високими вирізами, завищеною талією або декоративним поясом. Абсолютно ідеальним вибором стане бікіні з трикутними чашками та V-подібними плавками.

Підібрати купальник по типу фігури:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.