Вибираємо трусики за формою сідниць

Вибираємо трусики за формою сідниць

Культ красивих сідниць уже не перший рік захоплює соцмережі, подіумні покази, серця чоловіків та думки жінок. Скільки разів за останній час ви замислювалися про придбання трусиків з ефектом push up, щоб зробити сідниці круглими, а отже ідеальними? Не варто зациклюватися на одній фігурі. Форми сідниць можуть бути різними — і кожна по-своєму красива. Ми зі свого боку запропонуємо відповідні трусики для кожного варіанту.

  1. Види жіночих трусиків
  2. Яка білизна найкраще підходить для вашої форми сідниць?
  3. Вибір трусиків за формою сідниць: поширені запитання

Види жіночих трусиків

Найпростіша класифікація ділить моделі трусиків на закриті та відкриті. Перші оголюють максимум 30% сідниць, другі не мають меж відвертості та стримуються лише фантазією дизайнера. Розглянемо представників обох груп докладніше.

Сліпи

Класична модель із середньою посадкою. Такі труси мають широкі боковинки, які закривають більше половини сідниць та низ живота. Лінія їхнього пояса збігається з природною лінією талії, що робить трусики зручними для повсякденного носіння.

Звісно, деякі зухвалі модниці можуть називати цей тип трусиків «бабусиними», але закритість не означає консервативність. Бренди знаходять десятки способів зробити сліпи стильними та сучасними — від цікавих принтів до підбору матеріалів та декору.

Існують також сліпи із заниженою лінією талії — деякі виробники називають таку модель сліп-актив.

Хіпстери

Перехідний етап між шортиками та бікіні. Трусики-хіпстери закривають лінію ніг трохи більше, ніж бікіні, але все ж сидять на кілька сантиметрів нижче природної лінії талії. Особливість цієї моделі — здатність підкреслювати природні вигини тіла, тому багато жінок вважають їх дуже зручними. А ще хіпстери ідеальні для тих, хто має у гардеробі багато спідниць та джинсів із низькою посадкою. Такі трусики зводять до мінімуму ризик вигулькування з-понад пояса, коли ви нагнетеся або присядете.

Кюлоти

Цей фасон може зробити вам пишні стегна буквально на рівному місці. Прикметою кюлотів є шов посередині задньої частини, який проходить якраз між сідницями, надаючи їм опуклості. Посадка у кюлотів низька, практично на стегнах, боковинки широкі, а передня та задня частини практично однакові за довжиною. При цьому вони не сидять «квадратно»: сідниці кокетливо визирають внизу. Часто для посилення ефекту дизайнери роблять «спинку» кюлотів мереживною або навіть прикрашають оборками.

Шортики

В англомовних каталогах білизни такі моделі називаються boyshorts. У нашому суспільстві «хлоп’яча» приставка не прижилася — ці трусики виглядають практично, проте досить жіночно. Часто вони мають низьку посадку, а широкі боковинки повністю закривають стегна. При цьому сідниці або також прикриті цілком, або десь на 70-75%. Шортики можуть бути виконані як зі звичних матеріалів — від бавовни до поліаміду, так і з ніжного мережива.

Боксери

Модель, яку жінки успішно запозичили з чоловічого гардероба. Поступово боксери трансформувалися під жіночий гардероб: тепер так у каталогах часто називаються обтислі шорти довжиною до середини стегна або трохи нижче.

Шортики-стринги

Модель-компроміс для тих, хто розривається між прагненням до комфорту і бажанням спокушати всіх оточуючих, і навіть трошки самих себе. У шортиках-стрингах широкі боковинки та низька талія поєднуються з великим ступенем відкритості сідниць. Цей ефект досягається за рахунок того, що задня частина звужується донизу, переходячи з трикутника у смужку.

Бікіні

Цей стиль трусиків набув популярності у 1960-х і досі не здає своїх позицій. Так само, як і плавки-бікіні, трусики цього фасону зазвичай мають нижчу посадку на стегнах, ніж сліпи та хіпстери. Вирізи для ніг у бікіні вищі, а задня частина являє собою трикутник. Жінки цінують цей крій за його комфорт і непомітність практично під будь-яким одягом.

Стринги

Ця концепція передбачає мінімальне прикриття тіла. Стринги складаються з трикутника спереду, тонкого пояса та вузької смуги тканини, що проходить між сідницями (часто ця деталь виглядає як шнурок або стрічка). Фасон негласно вважається еротичним, але жінки часто обирають його і поза спальнею — наприклад, коли потрібно забезпечити «невидимість» білизни під обтислим одягом.

Тонги

Фасон схожий на стринги трикутним передом та відкритими сідницями. Однак лінія талії у тонгів завжди дуже низька — розташована приблизно на кісточках. А задня частина таких моделей оформлена у вигляді смужки шириною близько 2-3 см.

Танга

Цей тип трусиків плутають із попереднім через співзвучність назв. Проте відмінностей тут набагато більше, ніж, наприклад, у стрингів і тонгів.

Танга мають трикутний крій і відрізняються дуже тонкими боковинками — часто вони нагадують шнурки. Через можливість відкрити ноги такі моделі часто обирають для коротких шортів або суконь з високими розрізами.

Яка білизна найкраще підходить для вашої форми сідниць?

Форма сідниць визначається за формою та розміром м’язів, розташуванням кісток, а також розподілом жиру в цій області. Виділяють 5 типів сідниць за формою:

  • трикутні або грушоподібні;
  • круглі або О-подібні;
  • «перевернуте серце»;
  • квадратні або Н-подібні;
  • трикутні або В-подібні.

Кожен з різновидів має свої особливості. Якщо їх врахувати при виборі спідньої білизни, ви не лише забезпечите собі належний комфорт, а й набудете максимальної жіночності за будь-якого типу фігури.

трикутна форма сідницьТрикутна форма сідниць

Зустрічається у жінок доволі часто. Зазвичай у жінок з такою п’ятою точкою «у комплекті» йдуть широкі стегна та вузькі плечі. Підкреслити жіночність цієї фігури допоможуть моделі трусиків з високими вирізами та трикутною задньою частиною: бікіні, танга або деякі види стрингів. Для повсякденного носіння підійдуть хіпстери з низькою посадкою.

квадратна форма сідницьКвадратна форма сідниць

У дівчат з такою фігурою сідничні м’язи доволі плоскі, а зовнішні лінії стегон майже перпендикулярні тазовій кістці. Такий тип сідниць стереотипно вважається чоловічим. Але немає проблеми, яку б не вирішувала правильна білизна.

У даному випадку оптимальним вибором стануть трусики з високими вирізами, які візуально подовжують ноги. Щоправда, обирати краще моделі із середньою чи низькою талією: через занадто високу посадку під час ходьби трусики можуть часто западати в міжсідничну складку.

Трусики з довшими штанинами — бойшортс, боксери, шортики-стрінги — округлять попу. А ось що «квадратам» носити не варто, так це моделі з рюшами і мереживними «крильцями» з боків, які не тільки додають об’єму, а й «з’їдають» талію.

серцеподібна форма сідниць«Перевернуте серце»

Такі сідниці бувають у власниць фігур типів «груша» та «пісочний годинник». Ці жінки вирізняються вузькою талією (майже як у діснеївських принцес) і вираженими широкими округлими стегнами.

Елегантно підкреслити такий низ дадуть змогу сліпи з високою або середньою посадкою, а також кюлоти і хіпстери. Головна мета тут — прикривати сідниці так, щоб вони не виглядали в’ялими. З цієї причини високо вирізані трусики вам, швидше за все, не підійдуть (якщо ви, звичайно, не богиня спортзалу).

округла форма сідницьКругла форма сідниць

Цей тип часто зустрічається у жінок з фігурами «яблуко» і «пісочний годинник». Для круглих сідниць характерні рельєфні м’язи, що виступають, і приблизно однаковий об’єм талії і низу стегон. При цьому неважливо, чи маєте ви вузьку талію — стегна в будь-якому разі будуть помітно ширшими.

На сідницях такої форми ефектно виглядатиме будь-яка модель трусиків: від стрингів та бікіні до класичних сліпів. «Бразильський» ефект посилять моделі зі швом по центру задньої частини: кюлоти і деякі моделі шортиків.

Єдиним «але» для такої фігури можуть бути занадто тісні та вузькі трусики. Вони можуть «забирати» об’єм тканини спереду, натягуватися на попі, тиснути між ногами або навіть сповзати, якщо посадка низька. Вихід – купувати модель із достатнім покриттям ззаду та чітко свого розміру (не менше).

V-подібна форма сідницьV-подібна форма сідниць

Це одна з ознак фігури «перевернутий трикутник»: у таких жінок стегна ширші в області тазу та звужуються донизу. Часто власниці такої попи наділені атлетичною статурою та широкими плечима. Отже, знову відкинемо стереотипи про чоловічу фігуру та спробуємо збалансувати вузький низ.

До V-форми найкраще підійдуть трусики з широкими боковинами та максимально закритими сідницями. Оптимальний вибір — моделі з високою талією та невисоко вирізані сліпи.

Вибір трусиків за формою сідниць: поширені запитання

Розберемо декілька нюансів, про які покупниці часто питають при виборі трусиків.

Як визначити форму сідниць?

Для цього вам знадобляться два дзеркала — настінне та ручне, а також трохи гнучкості у спині. Поверніться перед великим дзеркалом так, щоб було видно попу. Потім, тримаючи в руках маленьке дзеркало, наведіть його на відображення у великому, щоб роздивитися його.

Як зробити сідниці круглими?

Якщо ваші сідниці скоріше плоскі, ніж опуклі, є кілька трюків, які додадуть їм бажаного рельєфу. Зокрема, придивіться до кюлотів: вертикальний шов ззаду «прокреслює» межу між сідницями, підкреслюючи їхній об’єм.

Ще один дизайнерський хід — подоба кокетки на задній частині трусиків. Це шви у вигляді галочки в районі попереку, які сходяться в таку ж вертикаль, як на кюлотах. Такі елементи крою можна побачити в основному на трусиках-шортиках. Іноді в описах таких моделей є позначки «з ефектом push up». Подібні трусики з кокеткою ви знайдете в колекціях марок Ysabel Mora, Orhideja, Gisela, DIM, а також українського бренду Totalfit.

Ідеально круглих півсфер у вас не вийде, але результат у будь-якому разі підвищить настрій.

Як оптично звузити талію?

Якщо вам потрібен ефект стрункості, помітний під одягом, зверніть увагу на трусики з коригувальним ефектом. Вас мають цікавити саме моделі з високою посадкою: вони найсильніше підкреслюють талію.

Якщо ж ви хочете створити візуальну ілюзію, перебуваючи в одній білизні, вам допоможуть трусики з акцентами на бічних вставках з діагональними швами. Вони можуть бути виконані з тканин інших кольорів, сітки або мережива.

Експертна порада:

Наталя Щербань,
експерт Intimo.ua

При виборі трусиків слід враховувати не лише ваші фактичні заміри по стегнам, а й форму самих сідниць. Але якщо не виходить чітко визначитися із формою, або потрібно скоригувати форму сідниць допоможуть трусики з коригуючим ефектом. Вдало з цим допоможуть впоратися моделі Leilieve, Ysabel Mora та EMAY.

Чи допомагають матеріали та принти скоригувати форму сідниць?

Тут варто відмітити білизну, в якій будь-яким чином задіяно мереживо. Наприклад, ажурні «крильця» можуть візуально збільшити стегна. А рюші на сідницях — відповідно, надати їм об’єму.

Візуально збільшити стегна та п’яту точку можуть навіть мереживні трусики без додаткового декору, якщо вони виконані з мережива з великим малюнком.

Що ж стосовно візерунків, тут працюють ті самі принципи, що й під час вибору одягу: великий малюнок додає об’єму, дрібний візуально зменшує. Винятками є хіба що розмиті акварельні принти та леопардовий: вони мають виграшний вигляд на всіх.

Найкраще коригують фігуру принти зі смужками: горизонтальні розширюють стегна, вертикальні витягують силует. А діагональні лінії, що розходяться з боків від поясу, здатні звузити талію.

Підібрати трусики в Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.