Вибираємо білизну за кольором: про що варто знати

Вибираємо білизну за кольором: про що варто знати

Скільки часу у вас займає вибір бюстгальтера вранці? Якщо ви робите це дуже швидко, то це явна ознака того, що у вашій шафці з білизною переважають класичні кольори — чорний, бежевий, білий, можливо, сірий… Переваги базової білизняної капсули ми вже відчули на собі протягом останніх років. Проте існує кілька вагомих причин додати до делікатного гардероба трохи барв.

  1. Чи може кольорова спідня білизна вважатися базовою?
  2. Червона білизна – оберег, жовта білизна – антидепресант
  3. Кольоровий одяг не обов’язковий
  4. Як вибрати кольори білизни, які вам пасують

Чи може кольорова спідня білизна вважатися базовою?

І так, і ні. Передусім, варто пам’ятати: поняття «базовий» включає в себе універсальність. Тобто білизна має пасувати до всього, що ви носите.

Але ж кожна жінка відзначається неповторним ДНК стилю, а отже і база у кожної може бути різною. Одні одягаються у діловому стилі, другі надають перевагу гранжу, треті просто жити не можуть без напівпрозорих речей. Усі ці нюанси накладають відбиток і на те що ви шукатимете у каталозі білизни.

Крім того, за традицією базою вважається однотонна білизна з мінімальною кількістю декору. Тобто, наприклад, навіть червоні гладенькі трусики вважатимуться базовими, а червоні у білий горох вже не потрапляють у цю категорію.

Червона білизна — оберег, жовта білизна — антидепресант

Передусім, барвисті комплекти або окремі елементи — це потужний бустер для настрою. Особливо, якщо мова йде про ваш улюблений колір та його відтінки. А якщо співпало так, що ця палітра вам ще й личить, то така білизна може у прямому сенсі стати вашим талісманом.

Вплив кольорів на тіло та мислення людини люди досліджували в усі епохи. Причому це були найрізноманітніші матеріали — від вірувань і здогадок до справжніх експериментів. Наприклад, у багатьох культурах червоний колір здавна вважали оберегом від впливу чаклунів, поганих слів або думок ворогів тощо. А в стародавньому Єгипті існувала методика лікування, коли пацієнта висвітлювали сонячним промінням, яке заломлювалося через призматичний кристал та утворювало веселку.

Уже сучасні вчені неодноразово підтвердили, що кольори можуть чинити навіть фізіологічний вплив. Так, британські дослідники з університету Лідса довели, що червоний може підвищувати тиск та посилювати пульс, а синій — навпаки, знижувати.

А ось фахівці з університету Стенфорда довели, що фіолетовий посилює тонус м’язів, а насичені відтінки жовтого активують рухові центри. Тож білизна цих кольорів є оптимальним вибором для тих, хто веде рухливий спосіб життя. Також придбання барвистої білизни — гарна ідея, якщо ви давно збиралися зайнятися спортом або танцями.

Кольорова білизна позитивно впливає на мозкову активність ще й іншим способом. Коли ви вирішуєте замість чорного чи бежевого бюстгальтера одягнути, скажімо, помаранчевий чи блакитний, мозок навіть таку дрібницю розцінює як свіжу думку, нестандартне рішення. Це може стати невеличкою розминкою для тих, кому потрібно проявити творчий підхід протягом дня.

Кольоровий одяг не обов’язковий

Часом при перегляді каталогів спідньої білизни, від кольорових варіантів нас утримує думка, що одяг до них завжди доведеться підбирати за відтінком. І це така собі новина для скромниць або для тих, у кого на роботі жорсткий дрес-код. Ми розмірковуємо: чи не буде це занадто, якщо одягнути в офіс яскраво-червону блузку?
Але насправді суворих правил тут немає, і чітка відповідність потрібна не у всіх випадках, а лише коли ви носите:

  • речі з напівпрозорих тканин;
  • одяг з відкритим верхом — глибокими декольте, тонкими лямками або зовсім відкритими плечима;
  • легкі світлі речі — особливо це стосується літнього гардероба, коли трохи просвічувати можуть навіть, на перший погляд, непрозорі штани й спідниці.

Нарешті, найсміливіші можуть зважитися на експеримент і вдягати яскраві бюстгальтери під напівпрозорі блузки та топи контрастних кольорів. Тут головне — складати незвичайні комбінації та міряти їх перед дзеркалом. Після кількох таких «шоу для одного» ви просто здивуєтеся, як легко можна стилізувати кольорову білизну!

Експертна порада:

Наталя Щербань,
експертка Intimo.ua

Весна — це саме той час, коли хочеться себе потішити яскравими барвами не лише довкола, а й в білизні також. В цьому з легкістю вам допоможуть такі бренди як Leilieve, DIM, Rosme, Anabel Arto, Marc & Andre, Lormar. А веселі та яскраві принти від Mememe точно нікого не залишать байдужим!

Як вибрати кольори білизни, які вам пасують

Ви запитаєте, навіщо так піклуватися про цю дрібницю, адже білизна під одягом непомітна. У тому-то й річ, що начебто. Не забувайте, що в першу чергу, ви будете бачити себе у дзеркалі. І який сенс у кольорах-антидепресантах, якщо вам не подобається власне відображення. Зрештою, бувають пікантні моменти, вечори для двох — і тут ефектний look надзвичайно важливий.
Для визначення своєї колірної палітри важливі тон шкіри та колір волосся.

Як визначити тон шкіри

Для цього існують кілька дієвих способів:

  1. Подивіться на зап’ястя при денному світлі. Якщо вени виглядають блакитними або фіолетовими, у вас шкіра з холодним підтоном, якщо зеленуваті або оливкові — ви на «теплому» боці. Якщо вам важко визначитися, можливо, ви маєте нейтральний тон.
  2. Прикладіть білий аркуш паперу до тіла і подивіться на область декольте. Якщо шкіра виглядає рожевою/червонуватою на білому тлі, це означає, що у вашій шкірі багато синього відтінку, і ви маєте холодний підтон. Якщо ваша шкіра виглядає жовтуватою — відповідно, підтон теплий.

Холодний тон шкіри: що носити

Власницям шкіри з холодним підтоном підійдуть, відповідно, холодні відтінки. На них матиме прекрасний вигляд, наприклад, смарагдово-зелена білизна, темно-фіолетова, у відтінках лаванди, яскраво-блакитна, синя або насичено рожева білизна. З теплішої палітри «крижинкам» підійдуть рожево-червоний або блідо-жовтий. З нейтральних кольорів — графітовий сірий, темно-синій і білосніжний.
А ось помаранчевий, томатно-червоний і насичено-жовтий можуть надати шкірі нездорового відтінку.

Теплі тони шкіри: найкращі кольори

Якщо відтінок вашої шкіри належить до теплих, ваші ідеальні кольори знаходяться на теплій стороні колірного кола. Серед них — червоний, персиковий, кораловий, помаранчевий, бурштиновий, золотий та жовтий. Ви також чудово виглядатимете у «теплих» версіях холодних кольорів. Оливкова, темно-зелена, рожево-бузкова та винно-червона білизна — саме те, що вас прикрасить. З нейтральних кольорів можна порекомендувати темно-коричневий, капучино і кремовий.
А ось холодні кольори на кшталт сіро-блакитного можуть надати шкірі сіруватого відтінку.

Шкіра нейтрального тону: що пасуватиме?

Це справжній подарунок долі, тому що жінці з такою шкірою пасуватиме практично будь-який колір спектра. І все ж для гармонії краще обирати пом’якшені або приглушені версії кольорів замість більш яскравих: наприклад, димчасто-рожевий, нефритовий зелений, темно-синій. Із класичних кольорів — білий, кавовий, сірий середнього відтінку та чорний.

Дуже насичені кольори, як-от синій електрик чи пурпурний, можуть затьмарити ваш нейтральний тон шкіри. Однак навіть тут для вас є виняток. Не бійтеся носити яскраво-червону білизну — у ній ви матимете неймовірний вигляд!

Білизна під колір волосся

Ще один важливий фактор сполучуваності нижньої білизни. Так, якщо у вас світле волосся, образ підкреслять ніжні пастельні відтінки. Фіолетовий, зелений, темно-синій та червоний матимуть фантастичний вигляд із темним волоссям. Рудоволосі дивовижно виглядатимуть вигляд у таких яскравих відтінках, як фіолетовий, смарагдово-зелений, червоний і яскраво-синій.

Втім, при виборі ідеального кольору не слід забувати про настрій і індивідуальність. Відтінок всього, що ви одягаєте, розповість про вас краще, ніж ви самі.

Обрати кольорову білизну на Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.