Як вибрати халат

Халат – практична, приємна та потрібна річ у домашньому побуті. Домашні халати передають володарці частинку тепла та затишку та здатні задавати тон вашому настрою. У халатику зручно займатися домашніми справами. У теплий халат приємно повернутися після пробудження і готуючись до сну. А витончені шовкові та атласні халатики, як і, наприклад, панчохи або ажурна спідня білизна, можуть послужити прекрасним засобом спокушання коханого чоловіка. Халат зелений Забарвлення та фасон домашнього халата вибирається з нагоди та під настрій. Матеріали, тканини та оздоблення – відповідно до ваших тактильних та естетичних уподобань. Це можуть бути натуральні тканини, такі як бавовна та шовк, а також штучні або синтетичні матеріали, такі як віскоза, акрил, поліестер та атлас. Сьогодні особливу увагу ми приділимо вибору матеріалу для халата, розповімо про види тканин, про переваги танедоліки, і про те, як правильно доглядати халат, щоб він довго зберігав свій первісний зовнішній вигляд.

Бавовна

Бавовна – натуральне волокно, що видобувається з рослини “бавовник”. Тканина зі 100-відсоткової натуральної бавовни гіпоалергенна та гігієнічна. За тактильними характеристиками халати з бавовни м’які на дотик і приємні дотілу.

халат бавовна дівчина з чашкоюхалат у квіточку

Бавовняна тканина створює оптимальний мікроклімат для тіла: не порушує шкірне дихання, не перешкоджає потовиділенню, легко вбирає і випаровує вологу, має високі теплозахисніхарактеристиками, приймає температуру тіла та зберігає тепло. Як і шовк, бавовна рекомендована людям з підвищеною чутливістю шкіри, при шкірних захворюваннях та алергії. За бавовняними виробами легко доглядати, вони легко стираються та гладяться.

білий халатхалат білий з поясом< /a>

НедолікиДогляд. Вироби з бавовни можна прати вручну і в машинці за оптимальної температури 30-40 C. Біла бавовна – при температурі від 40-95 C, залежно від вказівок на етикетці. Для збереження кольору кольорові вироби стираються миючими засобами без відбілювача. Сушити в барабані можна за низької температури, оскільки під впливом високих температур речі можуть дати усадку на розмір. Не рекомендується висушувати на сонці.Гладити слід у вологому стані в режимі “бавовна” або праскою з зволожувачем.

Шовк

Шовк є однією з найдорожчих і елітних тканин. Халати з натурального шовку дарують володаркам королівський зовнішній вигляд і забезпечують прекрасні умови для шкіри. Легка, повітряна тканина, що переливається, створює ефект поточної води. Шовк має приємнітактильними характеристиками, ніжний на дотик і при цьому неймовірно міцний. Завдяки універсальним термічним властивостям шовк називають “другою шкірою”. Він здатний набувати температури тіла, а за рахунок здатності розсіювати світло і високої гігроскопічності – влітку запобігає перегріванню і забезпечить комфортне відчуття свіжості.

халат шовковий жіночий

Шовкова нитка є продуктом діяльності тутових шовкопрядів, за складом на 97% складається з білків і на 3% з жирів та воску. Шовк гіпоалергенний, має асептичні (знезаражуючі) властивості, благотворно впливає на шкіру. Вироби з натурального шовку рекомендуються при алергії, а також для проблемної та чутливої шкіри. Шовк не розтягується іне сідає. Зносостійкий, міцний, повітропроникний, мало меніться, швидко вбирає вологу та швидко сохне. Недоліки. Шовк сильно линяє. Під впливом прямих сонячних променів з часом вицвітає та втрачає міцність. До недоліків можна віднести досить високу ціну на шовкові халати та примхливість у догляді. Догляд. Прати вироби з шовку рекомендується вручну (окремо відвсіх речей) у прохолодній воді, без попереднього замочування. Використовуйте лише нейтральні порошки та миючі засоби без додавання відбілювачів. Терти шовк під час прання слід дуже акуратно, як альтернатива прати вироби частіше і не доводити до сильного забруднення. При полосканні для збереження кольору рекомендується додавати оцет (2 ст. л. на 10 л води). Витискати шовковий виріб рекомендується в сухий рушник. Сушити в темному місці природним шляхом (ні в якому разі ні на батареї, в сушарці або на сонці). Гладити шовковий халат слід трохивологим у режимі “шовк” (не більше 110 градусів). Щоб уникнути плям при прасуванні, не бризкайте виріб і не використовуйте пару. Зберігати шовковий халат радять у мішечку з натуральної тканини, з бавовни або льону, тому що в поліетилені шовк буде задихатися, збирати вологу і пожовтіти.

Віскоза

Віскоза – штучне волокно одержуване шляхом хімічної переробки природноїцелюлози. Є найнатуральнішим із волокон здобутих штучним шляхом. Халати з віскози м’які та приємні тілу. За рахунок можливості змінювати характер і товщину волокон, віскозному полотну може надаватися вид бавовни, льону, шовку та вовни. За своїми властивостями віскозні тканини найближче до бавовни. З основних переваг – гігієнічність (віскозне полотно часто використовується при пошитті дитячого одягу), хороша повітропроникність (шкіра у виробах з віскози дихає), висока гігроскопічність (в 2 рази вище ніж у бавовни), не накопичує статичну електрику,відповідно не електризується.

халат з віскозижіночих халат з віскози

Недоліки. Одяг з віскози легко меніться. При неправильному догляді дає усадку тадеформується. Стає важкою при намоканні, вимагає дбайливого поводження. Для того, щоб тканина була більш еластичною і міцною, в неї вплітаються синтетичні волокна ( еластан, поліестер, нейлон). >

халат червоний з віскозичорний віскозний халат

Догляд. Прати можна як в машині так і вручну. Машинне прання не більше 30 С в щадному режимі. Не рекомендується терти, віджимати у центрифузі та викручувати, а також сушити у барабані. Після полоскання виріб слід загорнути в сухе простирадло або рушник і обережно вичавити. Гладити у режимі “шовк” через вологу тканину.

Поліестер

халатполіестеровий жіночий Незважаючи на те, що поліестер відноситься до синтетичних волокон, поліестерові тканини мають безліч переваг, які не можуть забезпечити натуральні тканини. Поліестер універсальний, міцний і зносостійкий. Під час частої експлуатації, після регулярних прань і під впливом ультрафіолету, здатний довго зберігати початкову форму і насиченість кольору. рідкоутворюються плями.

білий халат поліестерхалат білий жіночий поліестерНедоліки. За рахунок низької повітропроникності, в порівнянні з натуральними тканинами, влітку у виробах з поліестеру буде дещо дискомфортно і душно. Поліестер сильно електризується, тому при полосканні рекомендується додавати антистатик у воду.

халат жіночий поліестер червоний у клітинку

Догляд. Халати з поліестеру можна прати і в ручну і в машинці, без попереднього замочування. Прати при оптимальній температурі 30-40°С із застосуваннямм’яких миючих засобів. Занадто гаряча вода утворює на тканинах заломи і складки, які практично неможливо розгладити. При полосканні до води рекомендовано додавати антистатик. Поліестер швидко сохне і не вимагає прасування. За бажання можна прасувати в режимі “шовк” через вологу тканину.

Поліестеровий атлас

халат атласний поліестер Поліестеровий атлас на вигляд і на дотик дуже нагадуєшовк. При цьому халати з даної тканини мають кілька додаткових переваг – вони не вицвітають і не вигорають на сонці, практичні при експлуатації, а також мають більш прийнятну ціну, ніж вироби з натурального шовку.

< td style="text-align: center;">< img class="aligncenter wp-image-1862"src="//www.intimo.com.ua/blog/wp-content/uploads/2014/10/image13.jpg" alt="халат чорний поліестер атлас" width="250" height="375" />< /a>

жіночих халат білий поліестеровий атлас

Недоліки: Поліестеровий атлас сильно електризується. Догляд. Прати переважно вручну при температурі 30 °C, вичавлювати в рушник. Рекомендовано природне сушіння, при полосканні радять додавати антистатик або оцет.

халат синій акрил Акрил – синтетичне волокно, що на вигляд нагадує шерсть. Домашні халати з високим вмістом акрилу дуже м’які та теплі. Не схильні до впливу ультрафіолетових променів, довго не вицвітають і не втрачають фарб. Акрил є гіпоалергенним, не викликає подразнень на шкірі. При носінні та пранні не меніться. Якісний акрил після прання не втрачає форми і не розтягується. Недоліки. Низька гігроскопічність, накопичує статичну електрику, згодом утворюються катишки. Догляд. Прати акрилові речі переважно вручну, без попереднього замочування. Якщо зовсім ніколи, ви можете прати в машині в делікатному режимі, але вичавлювати в центрифузі і сушити в барабані машини не рекомендується. Вода для прання повинна бути не вище 30 С, миючі засоби не повинні містити відбілюючих речовин. При полосканні додають антистатик. Не рекомендується терти при пранні та викручувати після полоскання. Як і у випадку з віскозою, виріб слід вичавити в сухий рушник. Сушити речі з акрилу кращегоризонтально, обережно розправивши. Ми розповіли про найпоширеніші та найпопулярніші тканини для домашніх халатів. Щоб у халаті ви почувалися затишно, підійдіть до вибору матеріалу з усією серйозністю.

жіночий халат акрил коричневийхалат рожевий акриловий

Домашні халати мають різні типи крою, від найпростіших до дизайнерських із декоративними елементами. У вашому розпорядженні безліч варіантів. Від халатиків для домашніх справ до спокусливих моделей із шовку, атласу та мережив. При виборі моделі велику роль відіграє довгий халат. Халатики до і трохи нижче коліна – зручний варіант для занять домашніми справами. Халати в підлогу зігріють вас зимовим вечором і нададуть комфортні умови після пробудження, перед сном і післяприйняття ванни.

акрил чорно білий халатхалат жіночий акриловий чорно білий

Що стосується фасонів та обробки халату. Халат може йти з коміром, з капюшоном, з накладними та внутрішніми кишенями.Фіксуватися на блискавці, на поясі або на гудзиках. З оздоблення та фурнітури використовуються драпірування, вишивка, мережива, декоративні гудзики та інші варіанти. халат акриловий жіночий сірий Експериментуйте з фасонами та кольорами. Наприклад, м’який халатик з натуральної тканини білого кольору не практичний для занять домашніми справами, але як приємно вдягнутися в нього після прийняття ванни. Романтичний вечір можна продовжити улегкому атласному або шовковому халаті, одягнувши під нього красиву нижню білизну.

халат жіночий акрил чорнийакриловий рожевий халат

Як говорили на початку статті халат – це частинка затишку та тепла,яка може створювати і навіть піднімати настрій вам та вашим близьким. Тому вибирати модель халата ви також можете залежно від свого темпераменту та настрою. Наприклад, надягти халатик з веселим забарвленням і додати антураж – заплести кіски або зробити хвостики, надіти теплі, м’які шкарпетки, гетри або тапочки мультфільму. халат жіночий в клітку червону

Смотрите домашние халаты в Интимо:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.