Все про чоловічі плавки: історія, стиль, види

Про жіночих купальників уже написано сотні статей та оглядів. Куди не плюнь – скрізь купальники, різних кольорів, форм та фасонів. Ось тільки це все для жінок. А що для чоловіків?

Звичайно, для чоловіка все простіше — вдягнув чисті труси без дірок, і вже готовий відкривати купальний сезон. Це так, та не зовсім. Ми теж прагнемо виглядати красиво, незважаючи на те, що плавки служать нам набагато більше ніж просто два тижні відпустки. У шафі мого батька все ще є плавки, які він купив у 82-му році. Так, вони вже вицвіли та втратили товарний вигляд — але сам факт уже викликає повагу!

Плавки — практично універсальний елемент одягу, в якому можнакопати город, смажити шашлики, готувати романтичну вечерю та багато іншого. Сфера їх застосування залежить лише від фантазії, тому ми зосередимося лише на основному їхньому призначенні.

Почнемо з історії. Насправді історія чоловічих плавок анітрохи не менш цікава, ніж історія жіночого купальника. А в деяких місцях навіть цікавіше. Бажаєте дізнатися, в яких саме? Тоді поїхали!

100 років еволюції чоловічих плавок

1900 Історія чоловічих плавок Іде 1900 рік. Жіночі купальники на той час виглядали, як довгісукні. Власне, вони ними й були. Щоправда, чоловіки пішли недалеко – закони моральності дозволяли носити лише закриті комбінезони. Отже, на початку ХХ століття чоловіки носили не плавки, а повноцінні купальні костюми. І скажемо чесно, щодо комфорту вони були абсолютно жахливі. Плавати в такому вбранні було практично неможливо, адже тканина відразу ж намокала, прилипала до тіла і заважала рухатися.

Батьківщиною цього дива текстильного виробництва вважається. Перший костюм створив власник ткацької фабрики, який любив розпочинати свій ранок із запливу на пару сотень метрів.

Що цікаво, спочатку костюми виготовляли з вовни, щобуберегти шкіру від холодної води британських рік. Ще раз: із шерсті — для британських річок. Загалом, британські вчені вже тоді демонстрували всю красу своєї логіки.

А потім була перша світова, і стало якось не до моди. Якщо чоловік ішов купатися, то тільки разом із повним боєкомплектом та трилінійкою за спиною.

1920 рік

не дуже. Думаєте, далі буде краще?

Після війни раптом згадали, що купальний костюм не надто зручний, і вирішили його змінити. Але щосьне склалося – знову спіткнулися про «моральність». Виявилося, що в старій версії шорти костюма занадто щільно прилягали до ніг і добре виділяли все, що «виділяється».

І як ви вважаєте, що зробили модельєри? Правильно, пришили зверху спідницю. А що, дуже логічно, як на мене. І стильно прямо підкреслює мужність і силу.

Якщо чесно, я навіть приміряв би такий костюм… під дулом пістолета.

Але є і плюс. Ма-а-аленький, але таки є. У новій версії наразі немає рукавів. Чоловіки могли вільно плавати, не боячись потонути. Щоправда, на їхньому місці я теж не показувався б у такому костюмі на суші — не комільфо це.

1935 рік Чоловічі плавки

Велика депресія зіграла свою роль у чоловічій моді . Люди вимагали задоволення — після фінансової кризи хочеться, щоб хоч око потішилося, якщо їсти нічого. Тому перехід від опудалих костюмів до коротких плавок стався дуже різко. У 1935 році плавки вже стали називатися плавками, а не купальними костюмами (і слава богам).

Міцних гумок для білизни ще не придумали. Тому, щоб утримати чоловічу душу у межах пристойності, доводилося використовувати неширокий пояс. І, чорт забирай, виглядало цедуже стильно навіть за сучасними мірками.

До речі, саме в цей час народився стиль пін-ап, який ми всі знаємо за пікантними мальованими картинками з напівоголеними дівчатами.

Та що казати, багато сучасних дизайнерів нахабно використовують стиль 40-х у своїх колекціях. Правильно кажуть, що нове це добре забуте старе. Тому не поспішайте викидати свої старі плавки та купальники. Можливо, через років десь 60 ваші онуки знайдуть це диво в дальньому кутку комода і скажуть: «Вау, та це ж останній писк моди!»

1945 рік

Після Другої світової війни модельєри вирішили не винаходити велосипед, тому форма плавок залишилася незмінною. Єдина зміна – пояс замінили на тонкий шнурок.

Крім того, у світі потрібно було екстреними темпами піднімати народжуваність, тому плавки шили переважно з тканин, які добре облягали тіло. Так би мовити, щоб жінка могла відразу взяти бика за роги… ну чи за що вийде. Але це в Америці та Європі. У СРСР настало торжество соціалізму, тому народжуваність зростала, але сексу був. Зовсім. Це сильно позначилося на моді, і чоловікам того часу можна лишепоспівчувати. Плавки на вигляд сильно нагадували сімейні труси, зате кольори були різні — вибирай на свій смак. Хоча ні, можна співчувати саме жінкам, адже саме вони спостерігали на пляжах це збіговисько «сім’янинів».

1960 рік 1970

Пляжна мода в ці роки тотально застопорилася, але допомога прийшла, звідки не чекали з Австралії. Там саме винайшлиновий спорт – серфінг, і старі плавки виявилися зовсім непридатними для нього. Серфінгіст-початківець втрачав труси в кілька разів частіше, ніж дошку.

Саме це стало причиною створення одного з найважливіших винаходів ХХ століття — гумки для білизни. Незважаючи на те, що плавки більше нагадували короткі шорти, вони виглядали цілком нічого.

Щоправда, всі псували дикі орнаменти та малюнки, якими дизайнери любили прикрашати свої вироби. А якщо додати до цього модне на той час довге чоловіче волосся і легку неголення по всьому тілу, то в результаті виходив збірний образ веселого і стильного неандертальця. 1990 рік

За майже 40 років нічого не змінилося: фасонів стало ще більше, а вибір просто шокує. Щоправда, далеко не всім чоловікам він потрібний. Часто вибір плавок проходить так: прийшов на ринок чи до магазину — взяв перші, які попали на око, і купив. І жодних примірок, ніяких душевних мук і «хочу відразу все».

Сучасна пляжна мода для чоловіків

Якщо чесно,я ніколи не розумів чоловіків, які вибирають плавки надто ретельно та довго. Як на мене, є лише два способи, як їх можна отримати. Або їх тобі купує дружина/дівчина, або ти заходиш у магазин і береш ті, що лежать ближче.

Хоча для лінивих можна замовити плавки онлайн. Тикаєш пару кнопок – і їх доставлять тобі прямо додому. Просто пісня, я не шопінг. Але для тих, хто все-таки прагне підібрати щось цікаве, я спеціально зробив невеликий гайд за видами чоловічих плавок. Отже, почнемо.

  • Плавки. Власне, вони, рідні. Класика у чистому вигляді. Куди не глянь, скрізь вони є. У них зручно плавати, алеграти в пляжні рухливі види спорту в плавках потрібно акуратно – якщо «за комір» потрапить пісок, дістати його буде дуже важко.
  • Танга. Такі ж, але коротші. Так би мовити, радість жіночого ока. Вони ідеально засмагати, але не пробуйте занадто активно рухатися. З одного боку, начебто в рамках пристойності, а з іншого — дещо можна й втратити. Наприклад, честь та гідність. Принаймні дівчатам, метросексуалам та іншим представникам меншин подобається.
  • Плавки-боксери. Хороша штука. У них можна і бігати, і плавати, і у футбол грати. З усіх боків плюси, крім однієї — засмага буде «велосипедна». Хоча кому вона взагалі потрібен?Головне, щоб комфортно було і ніде не натирало, а все інше — справа десята. 3-367×550.jpg” alt=”” width=”367″ height=”550″ class=”aligncenter size-medium wp-image-5704″ />
  • Купальні шорти. За формою це щось середнє між звичайними вуличними шортами і сімейними трусами.Зручні, цікаво виглядають, але не забувайте, що це все-таки плавки, а не шорти.Під ними нічого немає, тому будьте акуратнішими. blog/wp-content/uploads/2017/07/59657-367×550.jpg” alt=”” width=”367″я спеціально не включив до цього списку такі «шедеври» модного промислу, як чоловічі стрінги. Ні-ні-ні, і не просіть. Ще «слоників» на пляжі мені не вистачало. Як подумаю, то здригнуся. Краще я насолоджуватимуся жіночими фігурками біля моря без страху потрапити поглядом на таке диво з мотузками, замість плавок.

    Звичайно, жінки можуть собі дозволити більше вільностей у виборі купальника. І я їх у цьому підтримую. А чоловікам це ні до чого. Особисто мені плавки вибрала дружина рік тому, і я дуже задоволений. Ось посилання на них, якщо що:

    Выбирайте плавки в Intimo

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.