В чому спати взимку: підбірка найтепліших піжам

В чому спати взимку: підбірка найтепліших піжам

Чого вам хочеться найбільше у час, коли надворі холоднішає? Перелік можна продовжувати нескінченно, але у ньому 100% будуть гарячий чай, пухнастий плед і зручна піжама. І останньому пункту ми приділяємо важливу роль. І справді, піжама має стати однією з наших основних покупок сезону.

  1. Фланелева довга піжама
  2. Флісовий комплект
  3. Велюрова піжама
  4. Піжама з велсофту
  5. Комбінезон
  6. Кігурумі
  7. Термобілизна як піжама: так чи ні?

У такому вбранні зручно не лише спати, а й відпочивати на дивані, переглядаючи серіал та попиваючи какао. Ми скажемо більше: вдало вибрана піжама здатна надати кожному ранку недільного розслаблений вайб. Спеціально для вас ми зібрали варіанти ідеальних піжам для холодного сезону.

Фланелева довга піжама

М’яка та пухнаста фланель найкраще підходить для носіння у холоди. Завдяки ворсистій текстурі, вночі вона огортає тіло, наче кокон. Якщо тканина складається повністю з натуральних волокон, то вам буде забезпечений також дихаючий ефект і гігроскопічність – тобто парниковий ефект вам точно не загрожує. А ще фланель досить тепла для помірної осінньої прохолоди (або для аномально теплої зими, як пощастить).

Верх фланелевої піжами може бути різним – від лонгсліву до сорочки на ґудзиках. А ось штани з такого матеріалу виробники найчастіше роблять широкими, без резинок. Відмінна новина для тих, хто не хоче спати у «спортивках». Відповідні варіанти ви знайдете у польського бренду Key та українського German Volf.

Флісовий комплект

Те що треба у сильний мороз або для любителів спати взимку з відчиненою кватиркою. Різновиди флісу можна віднести до екстратеплих тканин. В принципі, цей матеріал винайшли як дешевшу альтернативу натуральної вовни. Проте останнім часом виробники одягу для сну стали додавати до синтетичних волокон бавовну, вовну або бамбук, що робить піжами особливо приємними для тіла.

Хоча «класичний», синтетичний фліс все ще зустрічається набагато частіше. Ця версія також здатна добре пропускати повітря та вбирати вологу. Щоправда, враховуйте, що він ще й швидко накопичує статичну електрику. Якщо не хочете почуватися живим генератором, є сенс запастися спреєм-антистатиком. Або придивитися до речей зі змішаних тканин, у яких цей нюанс зменшують натуральні волокна. Такі варіанти слід шукати, зокрема, у марки Sensis (з бавовною).

Чудові синтетичні моделі ви знайдете у лінійках Key (світшоти та широкі штани), а також Lormar, Massana та Jiber (прямі та широкі штани, а ось серед верхів зустрічаються толстовки з комірцями під горло).

Експертна порада:

Наталя Щербань,
експертка Intimo.ua

В період зимових холодів неодмінно захочеться одягнути на себе щось тепле та приємне на дотик, причому не лише в повсякденному житті, а і під час сну. Раджу звернути увагу на варіанти теплих піжам від Sensis, Massana, Anabel Arto. Головне — обрати правильний розмір і приємні сни та емоції вам забезпечені

Велюрова піжама

Таку річ можна сміливо назвати парадно-вихідною. Завдяки блиску короткого ворсу, велюр надає елемент ошатності навіть домашнім моделям найпростішого крою. І звісно ж, цей матеріал дуже комфортний у носінні — по ньому так і хочеться провести рукою! Склад може бути як суто синтетичним (бренди Massana, Naviale), так і на основі бавовни (Anabel Arto, Leinle) або віскози (Roksana).

Велюрові комплекти для сну, як правило, складаються з джемпера і штанів з резинками внизу. Ці «сонні джоггери» виручать тих, хто уві сні крутиться і активно рухає ногами. Якщо широкі штани від такої активності можуть задиратися, то моделі з резинками забезпечують надійну посадку. У якості верху може виступати простора блуза або навіть подоба м’якого худі з капюшоном. А ось у кофтах на блискавці спати буде незручно: вони призначені для денного домашнього носіння. Звертайте увагу на цей момент!

Піжама з велсофту

Ще один різновид для суворої зими, адже велсофт відзначається дуже доброю теплоізоляцією. Цей матеріал, по суті є пухнастою мікрофіброю. При усьому своєму 100% поліестеровому складі велсофт дихає та не викликає алергію, тому з нього часто роблять не тільки дорослі, а й дитячі піжами, а також речі для вагітних.

Розрізняють велсофт із коротким ворсом (вдалий приклад — піжами марок SNY і Si e Lei) та махровий велсофт. Зустрічаються також доволі цікаві поєднання: наприклад, кофтинка з велсофту і легінси з трикотажу з бавовною (деякі моделі Massana) або верх з велсофту, а низ флісовий. Крій у таких піжам здебільшого просторий, якщо є манжети на штанах, то не тугі.

Комбінезон

Це ваш вибір, якщо ви не можете заснути без того, щоб не підіткнути ковдру з усіх боків, влаштовуючи кубельце. У затишному суцільному комбінезоні вам навіть не доведеться цього робити — ваш одяг зробить усе за вас.

Подібні піжами бувають на ґудзиках або на блискавці (набагато частіше). Слідкуйте, щоб ґудзики були не надто великими, а блискавка — не надто жорсткою: застібка не повинна тиснути в ліжку. Із блискавкою цього можна уникнути, якщо піжама досить простора.

Матеріали можуть бути різними: обирайте на свій смак. Так, у brabrabra в зимовій картатій колекції представлений фланелевий комбінезон з гумкою на поясі і з ґудзиками. Польські марки Sensis і Cornette пропонують варіанти з бавовняного трикотажу, German Volf і SNY — з велсофту з капюшонами. До речі, цікаве спостереження: на піжамах-комбінезонах з капюшонами особливо часто зустрічаються різдвяні та новорічні малюнки. Це ніби натякає, що в такому одязі буде зручно на піжамних вечірках, а також у післясвяткові дні — долати трасу «диван-холодильник».

Кігурумі

Від звичайної піжами з капюшоном кігурумі відрізняється «рольовою складовою». Саме це слово в перекладі з японської означає «м’яка іграшка». Тому капюшон піжами обов’язково має бути у вигляді мордочки тварини — реальної чи вигаданої, або у вигляді персонажа коміксу. Ви мріяли побути єдинорогом або Людиною-Павуком хоча б уві сні? Вважайте, що ваше бажання здійснилося. Для зразку – турецький бренд SNY у вигляді ведмедика.

Зазвичай кігурумі шиють із ворсистих тканин. Завдяки великій «площі покриття» і просторому зручному крою такі комбінезони гарні навіть у якості домашнього одягу.

Термобілизна як піжама: так чи ні?

Не забувайте, що одна з основних функцій термобілизни — регулювання температури тіла. Якщо в кімнаті, де ви спите, надто холодно, ви витрачатимете більше часу, намагаючися зручно влаштуватися та виспатися. Термобілизна полегшить цей процес, оскільки вона щільно прилягає до тіла, що запобігає виходу тепла.

Якщо ви пітнієте уві сні, зверніть увагу на речі з синтетичною складовою: вона потрібна для відведення вологи. Однак краще, щоб натуральні волокна там також були: адже термобілизна максимально торкатиметься шкіри. Так, для сну цілком підійдуть костюми з віскозою, бамбуком або навіть вовною у складі. Наприклад, комплекти «віскоза+вовна» є в лінійках German Volf і Totalfit.

А ось білизна з термополіестеру хоч і дихає, але вважається крайністю, до якої без потреби краще не вдаватися. Одна справа, якщо ви плануєте спати в наметі в поході або у вашій квартирі проблеми з опаленням. І зовсім інша — у звичайних умовах: синтетична термобілизна може влаштувати вам ефект печі. Усе ж таки зимова ковдра — не куртка, до того ж під час сну ви майже не рухаєтеся. Краще обирати пасивну термобілизну, розраховану на малорухливий спосіб життя і спрямовану на збереження тепла.

Підібрати піжаму для сну:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.