Трусики-шортики, максі, бріфи та сліпи — як їх розрізнити?

Трусики-шортики, максі, бріфи та сліпи — як їх розрізнити?Трусики-шортики, максі, бріфи та сліпи — як їх розрізнити?

Існує близько двох десятків різновидів жіночих трусиків. Як знайти серед них ідеальний варіант на будь-який випадок? Якщо розпізнати стрінги — задача проста, то з більш закритими фасонами починається плутанина, адже вони дуже схожі між собою. Але це тільки на перший погляд.

  1. Сліпи
  2. Брифи (Jockey shorts)
  3. Кюлоти
  4. Максі (High Briefs)
  5. Жіночі боксери
  6. Бойшортс (просто шортики)
  7. Подовжені шорти

Чи правда, що сліпи та бріфи — це одне й те саме? Чи існують боксери для жінок? У яких трусиках найкраще займатися спортом? На ці та інші питання відповідаємо у нашому міні-гайді.

Сліпи

Це одна з класичних моделей. Для неї характерні широкі боковинки (до середини стегна) та середня посадка на талії. Що стосовно сідниць, то в сліпах вони практично повністю закриті (оголено максимум 30%). Як результат, у такій білизні створюється відчуття захищеності та впевненості.

Сліпи вважаються оптимальними для спортивних і танцювальних тренувань, а також активного дозвілля. До того ж вони добре виглядають на фігурі майже будь-якого типу, адже завдяки закритому крою приховують зони, які самі жінки можуть розцінювати як проблемні. Однак потрібно стежити, щоб трусики не врізалися: це створює неестетичний ефект «чотирьох сідниць».

Класичні сліпи поєднуються майже з будь-яким одягом. Єдине «але»: їхні лінії можуть бути помітні під обтислими речами. У подібних ситуаціях рятують безшовні трусики, в яких краї деталей не зшиваються, а скріплюються лазером.

Експертна порада:

Наталя Щербань,
експерт Intimo.ua

При виборі базової спідньої білизни раджу звернути увагу на трусики-сліпи, адже ця модель поєднує в собі зручність та комфорт, а неймовірна кількість варіантів дозволяє обрати найкращий варіант для себе. Зверніть увагу на трусики з мереживом Lormar, Leilieve, безшовні Jadea, з незвичними яскравими принтами Мемеме або різнокольорові Snelly.

Брифи (Jockey shorts)

Вони дуже схожі на сліпи, але різниця все ж є. Брифи мають ширшу боковинку та вищу посадку (проте не закривають пупок). Сідниці в такому фасоні більш закриті.

Під час пошуку цих брифів у Інтернеті, в запиті потрібно дописувати «жіночі», оскільки ця модель перекочувала з чоловічого гардероба. Чоловіча версія з’явилася в 30-х роках: її змалювали з трикутних плавок, у які був одягнений спортсмен з листівки. Спочатку брифи рекомендували для спорту. А в 60-х, коли в моду увійшли вузькі джинси, покупці радісно виявили, що вони найкраще сідають саме на брифи. Водночас у широкому продажі з’явилися жіноча версія. Різниця полягає в анатомічних особливостях крою, кольорах та експериментах з декором.

Кюлоти

А тут вам доведеться увімкнути всю свою спостережливість. Адже ця модель з одного боку є різновидом брифів, а з іншого — дуже схожа на шортики. Кюлоти мають широкі боковини, а довжина їхньої передньої і задньої частини однакова — по нижній лінії ці трусики практично утворюють горизонталь. Висота талії при цьому може бути різною.

Проте головна відмінність кюлотів від своїх білизняних «близнюків» — центральний шов між сідницями. Завдяки цій деталі трусики в цьому місці щільно прилягають до тіла, надаючи п’ятій точці округлого, майже «інстаграмного» рельєфу.

Цей нюанс дає дизайнерам широке поле для фантазій: саме на кюлотах вони найчастіше експериментують з мереживом. Часто кюлоти або повністю пошиті з мереживного полотна, або воно розташоване лише на задній панелі.

Кюлоти із заниженою талією називають ще хіпстерами. Ця варіація підкреслює тонку талію та пасуватиме тим, хто полюбляє джинси та спідниці з низькою посадкою і водночас дбає про зручність та не хоче мучити себе стрінгами. Щоправда, трусиків-хіпстерів слід уникати жінкам із широкими стегнами та невираженою талією.

Максі (High Briefs)

Моделі цієї категорії відзначаються високою посадкою, вони прикривають зону животика та сідниці майже повністю. Такі особливості крою роблять фігуру візуально стрункішою.

У деяких брендів максі можуть називатися також ретро-трусиками, через те, що стиль ретро тримається у білизняній моді не перший рік. До речі, у цих моделях ви побачите мереживні вставки та вибагливий декор — бантики, стрічки, вишивку або ретро принт (вертикальну смужку, горох тощо).

Жіночі боксери

Ще один вид спідньої білизни, успішно запозичений з чоловічої шухлядки. Якщо точніше, жіноча версія схожа на чоловічі бриф-боксери, щоправда, є трохи коротшою. Такі трусики максимально закриті з боків, а їхня довжина закінчується по лінії сідниць.

Модель має гарний вигляд на будь-якій фігурі. Однак найвигідніше носити боксери власницям худих ніг або сідниць трикутної форми, оскільки завдяки «прямокутному фасону» врівноважується силует.

Боксери негласно належать до «зручної» білизни, а не до «парадної», тому і носяться найкраще під одягом вільного крою. Як не крути, а під скінні або лосинами вони точно будуть помітні! Ще один лайфхак — надягати такі трусики влітку під легкі спідниці плісе. Якщо подме вітер і підніме спідницю, оточуючі побачать лише «щось схоже на цілком пристойні шорти».

Бойшортс (просто шортики)

Це якраз та модель, яку виробники звикли називати шортиками (а клієнтки крамниць найчастіше купують через зручність). Бойшортс також походять від боксерів, але трансформувалися ще сильніше. Попри «хлоп’ячу» назву бойшортс мають трохи занижену талію та відкривають сідниці (несильно, десь на 10%).

Подовжені шорти

По суті, це ще один варіант боксерів — з більшим ступенем покриття. Для них характерні:

  • «штанини», що відступають мінімум на 2-3 см нижче лінії сідниць, а іноді вони повністю закривають внутрішній м’яз стегна;
  • екстрависока посадка по талії (іноді пояс майже сягає ребер).

Подовжені шорти чудово підходять для холодної погоди. А ще вони часто мають коригувальний ефект (наприклад, лінійки Doreanse, Ysabel Mora або EMAY). Таку білизну можна придбати для додаткової підтримки, наприклад, для занять у спортзалі під час схуднення або під «ту саму вечірню сукню», у яку ви дуже хочете влізти без ніяковості.

У народі цей тип білизни називають «панталонами» або «бабусиними трусиками», але на практиці вони сучасніші та естетичніші, ніж здається. Бренди часто використовують у подовжених фасонах графічні шви, деталі з мережива (імітація пояса у Gisela) або сітки (штанини у Leilieve або вставки на сідницях у Ysabel Mora).

Обрати трусики на Intimo.ua:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.