Термобілизна для чоловіків: види, тканини, застосування

Ніколи не любив штани. І ця нелюбов була взаємною, родом із далекого дитинства. Ось вийдеш на вулицю пограти з друзями в сніжки — але через незручні підштанники пересуваєшся трохи швидше за сніговик. І звичайно, половину снарядів приймаєш на груди. Або в лоба — це вже як пощастить. Але найнеприємніше — коли в розпал баталії вони починають сповзати. Тут потрібно відбивати атаку ворога, який тримає в облозі твою снігову фортецю, а в тебе підштанники залізли по саму не можу. Ось і доводиться залишати бойову посаду, знімати рукавички і задубілими руками лізти в штани і поправляти це все. Не найприємніше відчуття. Адже бойові дії ніхто не скасовував, тому в процесі можна ще й кілька разів сніжкою отримати.

З віком вони привабливішими і зручнішими не стали. Ось як, як можна йти на побачення, якщо твої ноги більше нагадують дві сосиски? Загалом, ну їх. З рейтузами та їх різними родичами ми розлучилися, навіть у -20 я стійко ходив в одних тільки джинсах. А що? Одягнув труси щільніше, шкарпетки вовняні – і зійде. Головне — йти у швидкому темпі і не зупинятися.

Так і було донедавнього часу. Кілька років тому зима видалася надто сувора й кусача — температура була –30, і навіть подекуди –35. Поки дійдеш до роботи, ноги перетворюються на дві бурульки. Ну, думаю, все — перемогла мене холодинь, піду купувати підштанники, поки все, що нижче за пояс, не відмерзло.

Того ж вечора зустрів свого старого друга, затятого мисливця та рибалки. Розговорилися, зайшли в кафешку на чарку чаю посидіти.

Розповідає він: ось, каже, собі нову вудку для зимової риболовлі купив. Дорога – жах, але рибку до 15 кг втримати може, і не зламається. Тож наступних вихідних – снасті до рук – і на озеро.

А на вулиці, нагадаю, -30 градусів. Я не втримався і запитав: — Як же ти рибалитимеш у такий холод? Адже це сидіти потрібно не одну годину, можна собі все майбутнє відморозити. Навіть якщо міцним заправитися, все одно ніякий морж такого не витримає. — Тю, — каже, — термобілизна вдяг, і все в ажурі, можна хоч добу на морозі сидіти. — А я не люблю штани. Незручні вони мені, та й годі. — Які штани, ти чого? Нормальна термобілизна, а не совкові рейтузи. Ти що, ніколи про таке нечув?

А я не чув. Якось ця сторона життя пройшла повз мене. Не цікавився я питанням свого утеплення поселення. Але коли почув, що є можливість і ноги в теплі зберегти, і почуватися комфортно, вирішив прибрати прогалини та дізнатися, про яку термобілизну говорив мій старий друг.

Що таке термобілизна?

Термобілизна – це вершина сучасної легкої промисловості. Це особлива спідня білизна, яка чудово зберігає тепло і відмінно відводить зайву вологу від тіла.

При своїй невеликій вазі така білизна з успіхом замінює 2–3 шари одягу, а за властивостями сильно їх перевершує.

Чому так відбувається? Адже термобілизна, по суті, — це тонкий гольф і штани, що облягають. (Поліпропілену, поліестеру, лайкри або аналогів). Більшість наших співвітчизників досі вважає, що в синтетиці холодно, але за теплозберігаючими властивостями вона навіть переганяє натуральну вовну.таким чином, щоб вони миттєво поглинали вологу. Але тут є важливий нюанс: саме поглинає, а не вбирає вологу. Так що можете забути про бавовняні футболки, які здатні перетворитися на мокру ганчірку всього за 10 хвилин. Чоловіча і дитяча термобілизна залишає шкіру сухою, що збільшує комфорт і дуже полегшує терморегуляцію.

  • Волокна в тканині розташовані таким чином, що зайве тепло тіла відразу виводиться назовні, але холодне повітря всередину не проникає. Виходить, що тіло дихає, але холод не встигає дістатися.

Докладніше розберемося, які типи термобілизни існують:

  • Теплозберігаюче. Воно призначене для не надто активних дій на холоді. Тобто ідеально підходить для рибалок. Сиди собі, як білий ведмідь, і чекай, доки риба клюне. Секрет тут у плетінні тканин. Волокна з’єднані таким чином, що між ними залишається невеликий пухирець повітря, який і відіграє роль тепловогобуфер. При намоканні воно частково втрачає властивості, тому побігати в ньому не надто вийде. Така білизна переважно виготовляється із синтетики чи вовни.
  • Вологове виведення. Особлива структура матеріалу практично миттєво виводить вологу з поверхні шкіри, через що вона завжди залишається сухою. Це дозволяє тілу без особливих зусиль регулювати тепло навіть за сильних фізичних навантажень. Саме тому таку білизну використовують лижники, альпіністи, фігуристи та інші спортсмени,що працюють на холоді. Воно важить трохи і не сковує руху, що дуже важливо для досягнення добрих спортивних результатів. Крім того, таку білизну можна носити без проблем і влітку — вона не дозволить тілу перегрітися під час занять.
  • Комбінований. Такий тип білизни одночасно добре виводить вологу та утримує тепло. Найчастіше тканина складається з кількох шарів. Один виводить вологу, а другий забезпечує терморегуляцію. Відмінно підходить для людей, які активнорухаються – мисливців, а також любителів зимових прогулянок та ігор.
Як правильно вибрати термобілизну і до чого тут взвод гусар?

Вибір білизни — інтимне заняття. Саме тому про це варто поговорити докладніше. Термобілизна коштує значно дорожче звичайних гольфів і шортів, тому до її вибору потрібно підійти з розумом.

  • «Головне, щоб костюмчиксидів». Правильно підібраний розмір – це вже півсправи. Речі повинні щільно облягати тіло, але в жодному разі не перетискати шкіру. Якщо одягнути білизну на розмір менше, вона порушить кровообіг у верхньому шарі шкіри, через що організм зможе ефективно регулювати температуру тіла. А якщо розмір буде занадто великим, матеріал не зможе нормально виводити вологу – при активних рухах піт котитиметься градом. Якщо вам доведеться носити білизну щодня, краще підібрати що-небудь на основі шерсті мериноса. Білизна такого типу за властивостями трохи поступатиметься повністю синтетичним варіантам, зате вонанайприємніше на дотик і не викликатиме роздратування при тривалому носінні.
  • Синтетична термобілизна ідеальна за всіма параметрами, крім одного. Запах. Навіть не так: ЗАПАХ. Якщо носити його більше одного дня поспіль, його власник починає пахнути, як взвод гусарів разом з кіньми. Його потрібно прати кожен (!) день, інакше ризикуєте здоров’ям. Якщо після активного тренування сісти в метро у несвіжій термобілизні, то через 5 хвилин вас виженуть звідти стусанами. І скажу чесно, будуть дуже праві.

Як бачите, все гранично просто. Залишилося тільки підібрати свою цінову категорію: від доступного кожному до «а це точно стільки нулів має бути?». Але будьте впевнені, ця краса коштує кожної витраченої копійки. І після того, як вона в черговий раз врятує ваше життя від переохолодження, ви рахуватимете так само. span>

Цей пункт пропускати не варто. Така білизна потребує правильного догляду. В іншому випадку воно перетвориться на звичайний гольф та шорти, без будь-яких властивостей. Так що мотайте на вус абокудись ще, якщо вусів немає:

  • Не гладити! Від високої температури волокна втрачають структуру та злипаються. Усього кілька рухів праскою, і у вас на руках буде купка високотехнологічного ганчір’я.
  • Не сушити на батареї. Причина та ж — купка високотехнологічного ганчір’я.
  • Не використовувати при пранні речовини, що містять хлор. Ну, ви зрозуміли — купка.
  • І головне правило — не давайте його бабусі. Кип’ятіння з відбілювачем тканину просто не витримає. А якщо серйозно, прати комплект потрібно тільки вручну і тільки в теплій воді — 30-40 градусів.

Насправді все не так уже й складно. І так, незабувайте прати його після кожного носіння. А то взвод гусарів уже поспішає на допомогу.

А тепер закінчу свою історію. Вже через кілька днів після зустрічі зі своїм другом-рибалкою я прошерстив всю інформацію про термобілизну. Кілька разів отетерів від цін, але в результаті підібрав для себе два гарні комплекти.

Ось вони, якщо що: https://www.intimo.com.ua/goods/30560/ https://www.intimo.com.ua/goods/31021/

Результати перевершили всі мої очікування . Тепер я на роботу ходжу як цивілізована людина, а не як жертва глобального похолодання. Вже встиг забути, що таке дві в’язані кофти та завмерлі коліна. І, якщо чесно, згадувати не збираюся.

Выбрать термобельё в Intimo

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.