Рожевий чекліст: підбірка білизни та одягу

Тренди на кольори – цікаве явище. Як тільки експерти озвучують головний модний відтінок на майбутній сезон, його одразу називають «новим чорним». У цій ролі вже встигли побути і помаранчевий, і класичний синій, і яскраво-зелений… Зараз на черзі бум відтінків рожевого.

  1. Еволюція рожевого у моді
  2. Колір-терапевт: корисні властивості рожевого
  3. Які відтінки шукати?
  4. Що придбати? Перелік речей у трендовому кольорі

Ця кольорова гама увірвалася до магазинів одягу та білизни на тлі популярності картини Грети Гервіг про Барбі. Рожеве безумство прозвали стилем barbiecore. Однак до трендів найближчих сезонів віднесли відтінки, не пов’язані з барбікором. Воно й не дивно: все ж таки розумніше поповнювати гардероб речами, які ви носитимете пару років, а не кілька днів на хвилі ейфорії.

Еволюція рожевого у моді

Загалом рожевий переніс кілька хвиль шаленої популярності. Минулим таким періодом стали нульові. Тоді рожевий гардероб асоціювався з Періс Хілтон та образами персонажки фільму «Білявка у законі». З того часу ми тісно пов’язали у голові рожевий з чимось гіпертрофовано жіночним, тендітним та дуже наївним, принаймні на вигляд. «Щосереди ми вбираємо рожеве», — солодкими голосами казали героїні ще однієї культової драми «Зіпсовані дівчиська». Але що насправді стояло за цією солодкістю?

Нині цей образ сильно трансформувався. Однією з провідних у фільмі «Барбі» стала ідея: «Ти можеш стати якою захочеш». Може, саме тому називати рожевий новим чорним зараз особливо актуально. Адже під чорними речами ми завжди мали на увазі щось універсальне, те, що впишеться у будь-який ансамбль, у будь-який стиль. Особливо це стосується білизни та аксесуарів: чорний завжди вважався і сексуальним, і елегантним, і водночас простим. Це те, що вбирають «у будь-якій незрозумілій ситуації». Чи доцільно сказати так само про рожевий? Безсумнівно!

Колір-терапевт: корисні властивості рожевого

  1. Пастельні відтінки рожевого можна сміливо віднести до базових у білизняному гардеробі, адже вони чудово гармонують зі шкірою — як зі світлою, так і зі смаглявою. Особливо це зручно, якщо ви обрали одяг з тонких світлих або напівпрозорих тканин.
  2. Насичений рожевий — дуже енергійний колір. Згадайте ту ж Барбі: з подачі творців лялька опанувала понад 150 професій. Від педіатра до айтішниці та астронавтки — це приблизно дві кар’єри на рік. Отже, якщо ви шукали чарівну мотивацію для нового проєкту, то ось вона.
  3. Рожевий одяг — чудовий спосіб продемонструвати всьому світові, які ви сміливі, модні та яскраві. Але перед тим, як демонструвати цю впевненість оточенню, слід поселити її в собі. А ми вже знаємо, що настрій не створюється сам, над ним також треба працювати. І саме тут на допомогу прийде рожева білизна (секрет натхнення, про який знаєте лише ви).
  4. Рожевий та його відтінки знижують рівень агресії — цю властивість ще у 70-х відкрив американський біохімік Александр Шаусс. Ряд експериментів за участю військових показав, що для бажаного ефекту достатньо 10-15 хвилин дивитися на щось рожеве. Пізніше ці результати доповнили вчені з Університету Керролла, відзначивши зниження тривожності у людей, які кілька хвилин сиділи у кімнаті з рожевими стінами.
  5. Рожевий рекомендують «совам» для того, щоб легше вставати рано вранці. Оскільки ця кольорова гама нагадує промені сходу сонця, відповідне оточення створить необхідну атмосферу. А до оточення входять не лише деталі інтер’єру, а й відповідного кольору піжама чи сорочка та халатик (у якому ви підете по каву значно бадьоріше).

Які відтінки шукати?

Передусім, будь-які, де у назві є слово «рожевий», «пудровий» «півонія» або «троянда» (наприклад, «містична троянда» у білизняній лінійці Anabel Arto).

І незвичайний хід: подивіться на моделі, де колір має назву кавового напою: «лате», «капучино» тощо. Зокрема, ZeBra пропонує білизну відтінку «фрапе», який являє собою суміш рожевого та коричневого.

Серед яскравих відтінків націлюйтеся на фуксію або «шокуючий рожевий» (shoсking pink). До речі, саме під такою назвою цей колір ввела у моду італійська модельєрка Ельза Скіапареллі у 1937 році.

Що придбати? Перелік речей у трендовому кольорі

Як бачите, навіть якщо ви не позиціонуєте себе як втілення живої Барбі або Білявки-у-законі, вам у гардеробі конче потрібно хоча б щось у відтінках рожевого. Спеціально для вас ми просканували асортимент різних брендів та склали перелік моделей, до яких варто придивитися. Тут відшукаються рішення майже на всі випадки життя!

Сукня на бретелях

Ідеальний вибір для літа або відпочинку у теплій країні. Бажано вибрати саме однотонну модель — її легше сполучати. Розташування бретелей обирайте на свій смак — це може бути халтер або верх-майка. Ви знайдете безліч варіантів з різним кроєм та складом тканини – від ніжно-рожевих максі-сарафанів Ora до коралово-рожевого пляжного міді Marc & Andre та тунік кольору фуксії Anabel Arto.

Базовий кроп-топ

Знову ж таки шукайте одноколірний з мінімумом декору — гладенький, або у рубчик. Таку річ можна носити не тільки на пляж. Мало того — не лише влітку, а й восени під піджак, шкірянку або куртку-сорочку. У колекціях бренду Ora представлені відповідні бавовняні моделі, а в Ysabel Mora є цікавий синтетичний варіант з вузликами.

Комплект фантазійної білизни

Хто сказав, що для зваблення годиться лише червоний? Відтінки рожевого впораються зі спецмісією анітрохи не гірше! Так, моделі брендів VIPA та ZeBra забезпечать потрібний настрій за рахунок великої кількості мереживних деталей, а речі з колекцій Gracija Rim та Anabel Arto підкорюють незвичайним кроєм — з численними стропами, переплетеннями та коктейлем тканин (гладенький трикотаж + сітка або тканина з напиленням).

Безшовний бюстальтер

Ми вже розповідали, як рожева білизна може ставати непомітною на тілі. І цей ефект подвоїться, якщо бюстгальтери будуть виконані ще й без швів — за допомогою лазерної обробки.

Таку технологію застосовують не лише у звичних чорних та бежевих моделях. Наприклад, у Rosme ви зустрінете навіть типово барбікорівський яскраво-рожевий бюстгальтер. Що вже казати про пастельні тони — такі знайдуться в іспанської марки Gisela, французької Marc & Andre та української brabrabra.

Роздільний купальник

Must have для найближчої відпустки. Вигода роздільних купальників у тому, що взявши два однотонні комплекти різних кольорів, їх можна комбінувати між собою як завгодно. Якщо у них схожа текстура, багато хто навіть не здогадається, що вони можуть бути від різних фірм.

Крім того, рожевий колір є вдалим ходом для привертання уваги до спортивної фігури.

Суцільний купальник

Чудово підійде тим, хто більше любить купатися, ніж засмагати: суцільні моделі щільніше тримаються на тілі під час сильних хвиль. Врешті, деякі купальники у поєднанні з шортами виглядають як цілком «цивільні» боді, у яких вдасться зайти й до крамниці, і до ресторанчика (подібні речі є, зокрема, у Ysabel Mora та Anabel Arto).

Якщо ж ви не хочете обирати між плаванням і засмагою, зверніть увагу на монокіні: вони і суцільні, і боки там відкриті максимально.

Худі

Зручність худі неможливо переоцінити — у них можна йти майже будь-куди і робити все, що завгодно. Дивитися серіали на дивані, гуляти з собакою, вийти на вулицю до кур’єра зі щойно вимитою головою та не боятися застуди, спати у потязі, використовуючи капюшон замість подушки… Список ситуацій можна продовжувати нескінченно!

За бажання можете придбати худі у складі костюма або окремо та потім поєднувати його з будь-яким низом.

Піжамний комплект пастельного відтінку

З огляду на те, що ми вже знаємо про розслаблювальну дію рожевого, така піжама стане чудовою інвестицією у здоровий сон. Залежно від сезону та температури у кімнаті обирайте костюми зі штанами чи шортами, з бавовни, віскози чи флісу. Ну, а поціновувачкам аристократичних відчуттів сподобаються рожеві комплекти зі 100% шовку (Anabel Arto) та його 50% вмістом (German Volf).

Капці

Для тих, чий дім — не лише фортеця, а й власний SPA-курорт. Здається, на релакс спрямована більша частина виробництва домашніх капців. Пухнасті чи велюрові, чобітки чи шльопанці, з бантиками, помпонами чи без декору – у чому вам буде зручніше?

Шкарпетки

Аксесуар для тих, хто надає перевагу в образі мінімуму рожевого, але вже готовий його демонструвати. До речі, шкарпетками також можна регулювати настрій залежно від відтінку: насичені — для заряду бадьорості, ніжні кремові — для душевного домашнього відпочинку.

Нижня білизна, купальники та одяг

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.