Пляжні тренди, які ви точно захочете носити

У нинішніх умовах планувати літній гардероб наприкінці зими — це ознака неабиякої сміливості та впевненості. Але ж ми, українці та українки, за минулий рік вже встигли заявити себе як незламна нація, тому впевненість — це якраз наша історія. Отже, поговоримо про пляжні тренди цього року та розберемося, як на відпочинку одягтися дійсно стильно.

Будемо сподіватися, що це літо у нас буде дуже насичене: дні на пляжах, вечори у барах тощо. Такі надії — чудовий привід придбати новий купальник або комплект легкого літнього одягу. Ось 12 модних ходів, на які варто звернути увагу.

  1. Яскраві кольори та колорблок
  2. Плавки з високим вирізом та стрінги
  3. Купальники зі стропами
  4. Фігурні вирізи будь-де
  5. «Поклик джунглів»: леопард і не тільки
  6. Сміливі поєднання принтів
  7. Ретро повертається
  8. Весільний look
  9. Купальник + міні
  10. Короткі парео
  11. Сукні з завищеною талією
  12. Принтовані сандалі

Яскраві кольори та колорблок

Це один з довгограючих трендів. Після пандемії світ моди сколихнув кольоровий бум: ще минулого року модним стало поєднання в образах яскравих блоків тканин. Зелена блуза, рожева спідниця, синій піджак та різнобарвна сумка у стилі печворк — здається, модниці прагнуть відігратися за тривале сидіння вдома та показати себе в усій красі! А на тлі неспокійної обстановки потяг до яскравих барв виглядає бажання зняти напругу та втекти у іншу реальність. Ну, а на мальовничих пляжах та вечірках біля басейну колорблок виглядатиме максимально органічно!

Якщо бажання бунтувати проти стресу у вас є, а сміливості на соковиті барви малувато. спробуйте поєднання м’яких відтінків — наприклад, шоколадного, теракотового, світло-бузкового тощо.

Плавки з високим вирізом та стрінги

Виробники купальників цього літа роблять ставку на ударну сексуальність у вигляді стрінгів- «мотузочок» із тонкими смужками і ззаду, і по боках. Мовою дизайнерів це звучить як «тренд на прості, чіткі лінії та вузькі форми». Якщо ви морально не готові до стрінгів, придивіться до плавок бразиліана з високими боковинками.

Купальники зі стропами

Своєрідна пляжна варіація на тему портупей. Актуальними будуть стропи, розташовані будь-де: у районі талії, на стегнах або в області декольте. Деякі бренди пропонують навіть «стропне бінго», розташувавши тонкі смужки в усіх можливих місцях. Зокрема, у Anabel Arto є ціла лінійка купальників різного крою з однотипними стропами.

Фігурні вирізи будь-де

Мабуть, один з найбільш популярних та універсальних трендів. І якщо в одязі такі акценти розцінюються як експеримент, розсування внутрішніх кордонів та спроба епатажно заявити про себе, то купальники з вирізами — це один з простих способів моделювання фігури. Класичним прикладом є монокіні з відкритими боками та смугами на животі. Такий крій візуально звужує талію (а широка смуга тканини по центру може навіть відволікти оточуючих від невеликого, трохи випуклого животика).

Щоправда, монокіні не підійде тим, хто вважає своєю проблемною зоною боки: «гарячі» вирізи у цих місцях стають особливо помітними. А глибокий V-подібний виріз у верхній частині купальника дозволяє зменшити широкі стегна, витягнути торс, та привернути увагу до красивих грудей.

«Поклик джунглів»: леопард і не тільки

Це якраз той випадок, коли на моду впливає політична ситуація. Повальний тренд на носіння леопардового принта на світовому ринку ніби не планувався, але українські користувачі соцмереж вирішили виправити ситуацію. Так, мова про той самий флешмоб Free the Leopards із закликом до Німеччини надати однойменні танки.

Зірки, інфлюенсери та прості люди так захопилися постингом фото у леопардових речах, що не полишили це чудове заняття навіть тоді, коли танки нам уже пообіцяли. І чогось мені здається, що ентузіазм у модниць не зникне аж до купального сезону. Як не крути гасло «Звільніть леопардів» має дуже сильний вайб, а глибоко у кожній жінці сидить внутрішня дика кішка. Чому б не показати її всім?

Для тих, хто ставиться до леопардових принтів з упередженням, дизайнери надають версію з іншим посилом — не агресивно-сексуальним, а більш легковажним. Мова про мотиви джунглів та тропіків: від флори до фауни. Так, у Marc&Andre та Ysabel Mora є цілі тропічні колекції, а українська марка Mememe випустила комплект білизни Jumanji, який за потреби пропонується носити як купальник.

Сміливі поєднання принтів

Цей тренд з тієї ж опери, що й колорблок, але його можна вважати вищим пілотажем для найсміливіших. Принти стають привабливими для все більшої кількості людей. Ми бачимо, як вони поступово переходять з колекцій повсякденного одягу Весна/Літо до курортних лінійок. Ключовими малюнками у цьому сезоні стануть смужки різної товщини, квіти та східні орнаменти на кшталт пейслі.

Інколи дизайнери поєднують принти між собою найнесподіванішим чином: квіти зі смугами, геометрію з леопардом тощо. У такому забарвленні випускають не лише купальники, а й цілі пляжні ансамблі. Гармонію таким образам надає сполучуваність за кольоровою гамою. Ну, і звісно, яскравість: візьміть як приклад, еклектичні моделі від Jolidon.

Якщо ви тяжієте до класики, але дуже хочете долучитися до трендів, обирайте компроміс — «клаптикове» поєднання принтованих та однотонних тканин. Такі моделі можуть навіть моделювати фігуру та візуально регулювати зріст, зокрема, за рахунок контрастних вставок по боках, на талії або під грудьми.

Ретро повертається

Цю тенденцію можна описати як ностальгійну естетику у стилі 70-х. На купальниках, парео та туніках ми побачимо психоделічні принти з м’якими контурами, вінтажну клітинку, пейслі та оптичні ілюзії.

Весільний look

Хочете вірте, хочете ні, але у цьому році очікується черговий весільний бум серед тих, хто ну дуже активно протистояв пандемії та глобальній кризі. Найпопулярніший час для весіль — звісно, літо, а один з оригінальних сценаріїв — весілля на пляжі або біля басейну. Не дивно, що бренди (наприклад, Ysabel Mora, David чи Ora) випустили ряд суконь та тунік у відтінках білого, прикрашені вишивкою та мереживом. Такі моделі дійсно можна сприйняти як спрощені весільні сукні.

Більше того: популярності знову набувають білі купальники! Щоправда, з ними варто бути обережними, адже у вологому вигляді вони можуть показати оточуючим більше, ніж треба.

Якщо «мокре» весілля вас не влаштовує, можна розглянути як компроміс дівочу вечірку з розпиттям шампанського біля басейну або у джакузі. І в тому, і в іншому випадку вам будуть потрібні купальники. Наприклад, такі знайдуться у французького бренду Marc&Andre та нідерландського BeachLife.

Купальник + міні

Мініспідниця стане важливим елементом пляжного вбрання у цьому сезоні. Одягнена поверх купальника, вона вмить зробить ваш образ завершеним та відкриє перед вами двері усіх прибережних кафе, де клієнтів, як відомо, не обслуговують у пляжному одязі. І тут у вас можуть бути два варіанти:

  • Суцільний купальник + спідниця. Деякі різновиди крою роблять купальники схожими на майки, блузи, боді — загалом, на всі верхи з повсякденного гардеробу. А якщо підібрати речі тон у тон, то комплект може справляти навіть враження сукні.
  • Роздільний купальник + спідниця. Такий образ краще доповнити другим шаром, бо 1) він дозволить вам не почуватися роздягненою 2) багатошаровість все ще у моді 3) врешті, вам варто захистити плечі від пекучих сонячних променів.

Короткі парео

Продовження теми міні, але більш пляжного характеру. У 2023 році деякі бренди вже пропонують купальники у комплекті с короткою спідницею-парео. Вони виконані з легших тканин, ніж традиційні літні спідниці, тому майте на увазі, що це не є вечірнім дискотечним варіантом. Проте у них все ще можна зайти до кафе чи прогулятися курортним містечком. А ще невагоме парео чудово вирішує проблему набитих валіз, зменшуючи кількість речей на відпочинку.

Сукні з завищеною талією

Цей тренд повертається до нас приблизно кожні два-три роки. Сукня з високою лінією талії стане справжнім порятунком для тих, хто бажає приховати неідеальні животик або талію. Ну, а для пляжу чи узбережжя такий фасон буде надзвичайно актуальним, адже у спеку й так не дуже хочеться носити обтислі речі. Будуть затребувані як довгі, так і короткі моделі з легких, струмуючих тканин.

Принтовані сандалі

Цьогорічна різнобарвна лихоманка не лише на одяг, але й на взуття. Звичні шльопанці, сандалі чи в’єтнамки можуть прикрашати будь-які малюнки: «хижі», квітчасті, геометричні, смужки, горох чи логоманія. Підійде навіть невеликий принт, головне, щоб його було видно, коли взуття на нозі. Дуже багато варіантів на будь-який смак знайдеться у бразильського бренда Dupe.

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.