Лосини та легінси: чим вони відрізняються і як їх носити?

Ми часто посміюємося з чоловіків, які не розрізняють модні деталі, які для нас, жінок, принципові. Винний та бордовий кольори, бриджі та капрі, кардиган та пуловер… У цей список потрапляє ще одна парочка — лосини та легінси< /a>. Втім, тут нерідко плутаються і жінки: аж надто схожі ці дві моделі. Проте різниця між ними є. Давайте розберемося, яка саме. сказати, що лосини з легінсами – це близнюки, один з яких трохи “еволюціонував”. Перші лосини з’явилися ще у XVIII столітті і були суто чоловічим одягом — вже хоча б тому наші благовірні мають навчитися їх.відрізняти.

Спочатку ці облягаючі штани призначалися для верхової їзди. У них було набагато зручніше сідати на коня, ніж у пишних панталонах з декором, в яких і ногу толком не піднімеш. А міцніше триматись у сідлі дозволяв матеріал — тонка оленяча або лосина шкіра. Так що назва у лосин дуже говорить. А ось американці його не зрозуміли б, адже індіанці та ковбої носили не що інше, як Buckskin Pants.

Пізніше цю ж форму використовували для пошиття форми кавалеристів і деяких інших пологіввійськ. У гусарських полках Російської імперії Лосини зберігалися до 1917 року.

< p class="has-text-align-center">Картина Ореста Кіпренського «Портрет лейб-гусарського полковника Євграфа Володимировича Давидова»

Ще протягом довгого часу було слово «рейтузи», але сучасні модниці міли його як неблагозвучне.

Сучасна мода: носіть куди завгодно!
Зараз лосини міцно прижилися як у чоловічому, так і в жіночому гардеробі.Переважно їх обирають для занять спортом та танцями, а чоловікам рейтузи можуть служити ще й екстратеплою зимовою білизною.

А от із жіночими лосинами не все так однозначно. Світову популярність вони набули у 70-х, коли налагодилося широке виробництво лайкри. Еластичні синтетичні волокна виявилися досить міцними, щоб речі натягувалися на тіло будь-якої повноти. Ну, а в 90-х трапився справжній бум: дівчата та жінки почали одягати лосини з приводу. Моделі найнеймовірніших кольорів вибирали для повсякденного носіння, для вечірок, а деякі навіть ризикували і носили їх на роботу. Мода того часу працювала за принципом «чим яскравіше, тим краще», тож у хід йшли самі”кислотні” тони. Особливо дамам полюбився леопардовий принт — такі лосини досі викликають ностальгічну посмішку.

block-image”>

Зараз мода на лосини знову набула спортивного забарвлення: в основному їх надягають на пробіжки, і тренування з танців. Правда карантин-2020 вніс у тренди свої корективи: заради зручності ми змішуємо спортивний та домашній стиль із повсякденною модою. І тут головне не переплутати: ті обтягуючі штани, які ви одягатимете в більшості випадків, якраз і називаються легінсами.

Лосини та легінси: так у чому ж різниця?Найбільша плутанина при виборі виникає на стадії покупки. Тому що інтернет-магазини часто називають свою продукцію лосинами або легінсами на власний розсуд. І тут навіть не причепишся, тому що вони дійсно схожі між собою: і ті, і інші еластичні і можуть бути виконані в різних кольорах. Але головний нюанс у тому, що легінси мають ширшу сферу застосування. Якщо лосини — це спортивний одяг, то легінси стали маст-хевом для гардеробу в стилі кежуал.

Є ще кілька розмежувань — правда, негласних. Так, легінси ми можемопобачити на жінці будь-якого віку і з будь-якою фігурою, а ось лосини для повсякденного носіння частіше вибирають дівчатка-підлітки та молоді жінки, причому переважно з худенькими ніжками. А ось володарки коротких ніг та повних стегон цей фасон ігнорують. І саме дуже дарма, тому що вони створюють ілюзію довгих і струнких ніг, особливо в парі з підборами помірної висоти.

Приблизно та сама історія з віком. Багато жінок не надягають брюки, що обтягують, тільки тому, що бояться здаватися «молодими». Тут є кілька моментів. По-перше, якщо ви досить сміливі і завжди молоді в душі, то фактор віку за паспортом ролі взагалі не грає. Ну, і по-друге, сучаснамода пропонує досить варіантів помірної колірної гами, але при цьому досить оригінальних навіть для вечірнього виходу у світ.

Основні фасони легінсів
Залежно від довжини розрізняють чотири типи:

1. До щиколотки.

Їх часто носять замість джинсів, оскільки вони зручніші і візуально роблять ноги набагато тонше. Восени та взимку найкраще вибирати вовняні та вдягати їх із ботильйонами.

2. До середини ікри.

Цю модель, як правило, поєднують з туніками, довгими топами або поєднують зі спідницями, що летять.

3. Зі штрипками

Такі легінси дуже схожі на колготки, але виконані з більш щільної тканини, тобто більше 200 ден, наприклад. Внизу вони мають перемичка, яка закриває частину стопи. Цей фасон добре комбінується із шортами та спідницями і навіть сукнями. Зручно в прохолодну погоду, коли хочеться покрасуватися і при цьому не замерзнути!

-image”>

4. Зі вставками

Схожі моделі спочатку носили кавалеристи, щоб не вислизати з сідла. Згодом легінси зі вставками також стали носити жінки, які займаються верховою їздою та лижним спортом. Зараз вони найчастіше використовуються для повсякденного носіння, занять у спортзалі та пробіжок.

1. З розрізами або рвані

Незамінні для тих, хто прагне підтримувати образ «поганого дівчиська». З рваними легінсами можна складати як повсякденні образи, так і вбрання для походу на вечірку або дискотеку. Виграшніше виглядають чорний, сірий або темно-синій кольори.

Самі відважні можуть спробувати легінси з ажурною перфорацією латвійського бренду VIPA Фрагменти їхніх моделей нагадують мереживо.

2. З екошкіри

В останні два роки ця модель легінсів майже витіснила джинси з гардеробу деяких модниць. Насправді, навіщо носити шкіряні скінни, якщо замість них можна одягнути легінси з аналогічного матеріалу. Це не тільки комфортно, але й дуже стильно, особливо якщо експериментувати з різними відтінками (багатий вибір є у італійської фірми Trasparenze). У продажу є і зимові варіанти – з утепленням. >

3. Джегінси

Легінси з матеріалу, що нагадує денім – вже класика. Цей різновид знаходиться на ринку так давно, що дизайнери придумали масу фасонів – із завищеною та заниженою талією, довгі або а-ля бриджі тощо.

< !-- wp:image {"linkDestination":"custom"} -->

4. Трегінси

Це легінси, що імітуютькласичні брюки. Їх особливо люблять молоді жінки, які працюють в офісі, яким носити легінси не дозволяє дрес-код. Трегінси дозволяють виправити ситуацію завдяки своєму вільному фасону і щільнішій тканині.

Ці легінси навіть не можна назвати трендовими – вони просто «вічні». Така річ може стати «цвяхом» образу, якщо оточити її відповідними однотонними речами. Серед найпопулярніших принтів: смужка, квіти, етніка,галактичні принти, і, зрозуміло, тварини, наприклад, малюнки під леопарда, зебру чи крокодила. Наприклад, «хижі» віскозні легінси Fleri дуже зручні для дому.

А ось комбінація деніму з леопардом від італійського бренду Trasparenze – це вже заявка на зухвалий образ.

6. Блискучі

Згадуємо моду старих добрих 90-х і робимо все набагато краще! Тому що сучасні моделі не просто блищать, вони виглядають дорого та шикарно. Якщо раніше модниці ганялися за лосинами з лайкри, що блищала у променях дискотек, то зараз у нас набагато більше варіантів. Особливо ефектно виглядають легінси з блискучої екошкіри, тканини з ефектом металік і тканини з мокрим ефектом, що в темряві нагадує латекс.

Стильные леггинсы в Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.