Капсула теплого домашнього одягу: збираємо самостійно

Справжню сутність капсульного гардеробу багато хто з нас зрозумів лише коли став пакувати тривожну валізку. Тобто, це мінімум предметів одягу, з якого можна зібрати максимум образів, імітуючи модне різноманіття. Але сьогодня поговоримо про таку капсулу, яку треба не брати у подорож, а носити вдома. Причому під час опалювального сезону. 


Джерело: Olga Polishko/shutterstock.com

Задача у нас комплексна: хочеться, щоб водночас було тепло, комфортно, якісно та, звісно, красиво. І при цьому бажано б ще не мати зайвих речей, і задіяти повністю усе придбане. Отже, стартуємо: маю для вас кілька порад.

1.Потрібно більше верхів

Футболки, сорочки, лонгсліви — можна сказати, що у образі верхи завжди важливіші за низи. По-перше вони швидше привертають увагу, по-друге, їх легше комбінувати. Але якщо мова про домашній гардероб важлива не стільки різноманітність, скільки функціональность. Ті ж штани можна спокійно носити протягом тижня, а ось кофтинки краще міняти частіше.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/75781/
https://www.intimo.com.ua/goods/75418/
https://www.intimo.com.ua/goods/75679/

2. Речі різної теплоти

Вранішню каву хочеться пити у пальто, вдень роздягаєшся ледь не до білизни, а ввечері знову холоднішає — приблизно так виглядає коливання температури звичайного осіннього дня. До того, як увімкнуть центральне опалення, маємо ще той квест: переодягатися доведеться кілька разів на день. До погодних примх краще підготуватися заздалегідь.У домашньому арсеналі мають бути як тепліші речі (худі, светр або кардиган), так і легші (футболка або топ).


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/70931/
https://www.intimo.com.ua/goods/75167/

3. Щось, що можна накинути

Доповнення до попередньої поради. «Верхні» речі дозволять вам не перевдягатися з нуля щоразу, як ви відчуєте прохолоду. Кардиган із гудзиками або фланелеву сорочку можна швидко накинути на плечі та утеплитися. Худі на флісі у цьому плані — «важка артилерія», такий верх варто приберегти для суворіших холодів.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/66772/

4. Сукня

Не обов’язковий елемент: його наявність залежить від ваших уподобань. Але я гарантую, що ваш домашній гардероб «зазвучить» інакше, коли у ньому з’явиться плаття. Оскільки ви проводите у ньому свій найкомфортніший час, воно має бути просто скроєне, без зайвих деталей та не повинно сковувати рухи. Ідеальний варіант — максі з об’ємним коміром та із натуральною вовною у складі (таки враховуйте опалювальний сезон). Цілком підходящий варіант — наприклад. Подібні плаття випускає, наприклад, польський бренд Sensis (модель на фото зліва). Проте короткі сукні також не варто ігнорувати: їх можна носити з теплими колготками чи легінсами. 


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/75759/
https://www.intimo.com.ua/goods/75169/

5. Тест на зручність

Скажу очевидне, але одяг для дому неодмінно слід приміряти перед придбанням. Інакше просто неможливо зрозуміти, як поводитиметься та чи інша річ при носінні. Купуючи онлайн це часто зробити проблематично, тому звертайте увагу на те, чи є у магазинах опція попередньої примірки, а також не соромтеся питати про схему можливого повернення речей, які вам не підійшли.

6. Кольорова гама

Звісно, ви можете добирати її на власний розсуд. Я навіть не ризикну застерігати вас від несмаку неонових велюрових костюмів та барвистих халатів: здається, це вже очевидно. Проте яскравість — це абсолютно не синонім несмаку, адже багато залежить від бренду. Згадайте наприклад, моду кількарічної давності на дрібні «веселі» принти: під настрій такі речі можна носити й зараз. Про бум кольорових шкарпеток «а-ля Віталій Кім» я навіть не кажу.



Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/53937/

Якщо вам неодмінно хочеться обирати собі одяг майже як професійний стиліст, є кілька способів. Найлегший — купувати речі з певних колекцій певних брендів. До речі, зараз такі підбірки робить майже кожна марка, тому ви не прогадаєте.



Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/61732/

https://www.intimo.com.ua/goods/69969/

Більш творчим способом є тренування надивленості. Це можна робити, переглядаючи стрічки соцмереж із картинками (Instagram, Pinterest), модні журнали або фіксуючи цікаві кольорові поєднання у навколишньому житті. Ви просто здивуєтеся, скільки цікавих ідей може виникнути, якщо ви почнете уважніше роздивлятися довкола. Надихнути може навіть нова машина сусіда у дворі (наприклад ви захочете собі штани такого самого бузкового кольору). До речі, поєднання кольорів «фіолетовий-рожевий-коричневий» – наразі одне з найпопулярніших у створенні образів для дому.




Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/18159/

А для початку ось вам декілька готових формул для затишних, теплих та стильних домашніх образів:

1. Штани-кюлоти вільного крою з м’якої тканини + лонгслів

2. Сукня-сорочка з натуральних тканин (бавовняний трикотаж, віскоза, вовна)

3. Утеплені легінси+ футболка оверсайз та сорочка або худі

4. Джогери або спортивні штани + лонгслів або футболка+кофта з капюшоном

5. Класичний комплект: штани та сорочка с відкладним коміром

6. Трикотажні оверсайз-комплекти з простою фактурою та щільні спортивні костюми з тринитки — найпростіше, що можна придумати для дому. По-перше, не доведеться морочитися з підбором верху та низу, по-друге, у такому вигляді можна виходити з дому хоч у магазин, хоч в укриття (сподіваюся, останній варіант скоро стане неактуальним).

7. Сукня на бретелях+ плетений кардиган — у такому образі можна приймати гостей чи влаштувати романтичний вечір з коханим.

А ось набір , якщо ви націлені неодмінно на мінімум речей:

У нас можуть бути чотири варіанти верху:
1. Кардиган
2. Джемпер
3. Сорочка
4. Футболка

Також маємо три низи:
1. Довга спідниця
2. Широкі штани
3. Спортивки

І не забуваємо про необхідні аксесуари: шкарпетки (приблизно дві-три пари), колготки та капці (для холодів ідеальними будуть капці-чобітки)

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/68363/

https://www.intimo.com.ua/goods/74027/

Домашній одяг був і залишається предметом суперечок. Хтось вважає, що дім — суто особистий простір, і тільки господар може встановлювати правила, що там носити: хоч сукню кутюр, хоч старі спортивки. Інші (переважно стилісти) впевнені, що перебування вдома — це важлива сфера нашого життя, яка заслуговує на наявність окремого гардеробу.

І я вам скажу, праві і ті, й інші. Так, на жаль, склалося, что дівчата та жінки досі часто шкодують грошей на спеціальний одяг для дому. Як наслідок статус домашнього одягу отримує старий вуличний — добряче зношений. А це надто впливає на самовідчуття. Думаю, особливо сильно ви це помітили у 2020-му, коли дім як мінімум на пару місяців став єдиним простором, у якому ви перебували. Ну, а зараз нам усім як ніколи необхідно тримати себе «у ресурсі». Тобто ходити вдома у чомусь «списаному» та другосортному — не варіант. Треба таки цінувати власний комфорт.

Зимуйте зручно, бережіть себе!

Ваша Капризуля

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.