Що таке DEN, і скільки їх має бути

Ви знаєте, що таке DEN чи й досі обираєте колготки по-старому, емпіричним способом? Знайомство із класифікацією панчішно-шкарпеткових виробів за щільністю полегшить завдання вибору пари та дозволить легко розбиратися в тому, що таять у собі параметри в каталозі або маркування на упаковці.

  1. Як розшифровується слово “DEN”
  2. Класифікація за щільністю
  3. Особливі моделі колготок

Як розшифровується слово “DEN”

Таємничий DEN – це скорочення від французького слова denier. Параметра, що характеризував вагу мотка нитки, з якого за старих часів виготовлялися панчохи. Пізніше у тих самих одиницях стали вимірювати вагу шовкових, нейлонових і капронових ниток, з яких у тому числі вироблялись колготки.

Довжина нитки в мотку – 9000 метрів, DEN – вага цього мотка у грамах. Сучасні моделі «плетуться» з поліамідного волокна та лайкри (еластану). Їх співвідношення можна знайти на етикетці та упаковці колготок. Чим більше у складі волокна еластану, тим щільніше облягає виріб ноги. А сама величина DEN дозволяє судити у тому, наскільки тонкими чи щільними є обрані вами колготки.

Види колготок

Класифікація за щільністю

Скільки днів бувають колготки? Від 5 до 100 і більше. Найтонші моделы щільністю в 5-10 DEN купувати рекомендується для світських заходів, урочистих випадків, вечірніх раутів, відповідальних переговорів. Досвідчені дівчата зазвичай беруть одразу дві пари, щоб друга була під рукою (у дамській сумочці) на той випадок, коли колготки порвуться. Не бігти ж додому? Один візит до жіночої кімнати, і проблему вирішено! Тоненькі моделі рятують і влітку, коли дрес-код вимагає, а організм рішуче протестує. 5-10 DEN майже не відчуваються на тілі навіть у сильну спеку, а правила пристойності дотримано.

Наступний ступінь – колготки 10-30 DEN. Це напівпрозорі колготки середньої густини, які є звичним елементом демісезонного гардеробу. Моделі від 40 до 180 DEN з додаванням вовняних та бавовняних волокон або мікрофібри ідеальні для холодної пори року. Вони непрозорі, дуже щільні та теплі. Приємно прилягають до тіла, надійно захищаючи від холоду та вітру.

Особливі моделі колготок

Виробники нерідко пропонують моделі колготок, у яких щільність трусиків, миска та/або п’яти може бути більше, ніж у всіх інших елементів виробу. Це цілком логічно, тому що мисок і п’ята відчувають підвищені навантаження від тертя про туфлі та інше взуття, а трусики можуть пошкоджуватися нігтями при підтягуванні або чіплятися, наприклад, застібки боді. У деяких моделей трусики можуть мати ще й легкий стягуючий ефект. Найчастіше зустрічається в колготках на 30-70 DEN.

Елітні колготки мають підвищену щільність у районі щиколотки і коліна – у процесі їх виготовлення змінюється режим в’язання. Але візуально ніякої різниці помітити не можна, оскільки фарбування виробу виконують після його в’язання. Якщо ви бачите, що ступні на колготках темніші, ніж на гомілці, перед вами підробка.

Вибирайте колготки, орієнтуючись на пору року та призначення виробів. Наш асортимент дозволяє придбати якісні колготки європейського виробництва будь-якої щільності, а таке вибрати панчішні вироби у вигляді шкарпеток, гольфів та панчох різної щільності в DEN.

Обирайте білизну та колготки в Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.