Що таке бандалетки та коли вони будуть вам корисні

Чи торкаються ваші ноги одна одної під час ходьби? Мабуть, ви не задаєтеся таким питанням, коли на вулиці досить прохолодно, і ви не вилізаєте з улюблених джинсів чи брючних костюмів. Але ось настає спека, рука тягнеться до улюбленої сукні і… мимоволі згадуєш, що у таку погоду внутрішні боки стегон будуть просто таки прилипати. І ця біда, до речі, стосується не лише пухкеньких жінок. Більше того — треба бути ну дуже худою, щоб ніколи з цим не стикатися.

  1. Навіщо використовувати хідлейси?
  2. Як виглядають бандалетки
  3. Незвичайний бонус: візьміть у дорогу
  4. Як підібрати розмір бандалеток?
  5. Види бандалеток: знайди свій стиль
  6. Чи існують бандалетки для чоловіків?

Навіщо використовувати хідлейси?

Натирання між ногами влітку (так зване chub rub) є досить поширеною проблемою. І справа тут не лише у повноті ніг — часто інтенсивність тертя залежить від будови тіла та власне від активності руху. Все це мало того, що незручно, так і сильно дратує. У якості “протиотрути” в хід ідуть усі можливі засоби: від носіння шортів під сукнями до різних кремів або навіть натираня антиперспірантом між стегнами. Що ж маємо на виході? Шорти, що прикривають критичні місця, явно помітні під сукнею, креми вбираються приблизно за годину, дезодоранту вистачає надовше, але його також потрібно регулярно поновлювати.

Якби кожна жінка, чиї стегна торкаються під час ходьби, припинила носити спідниці чи сукні через натирання, індустрія моди просто розвалилася б. Проте рішення цієї проблеми є доволі простим, і існує воно доволі давно. Пережити літо нам допоможуть такі нехитрі гаджети, як бандалетки.

Бандалетки

Як виглядають бандалетки

Бандалетки – це еластичні пов’язки на ноги, які носяться в районі стегон, запобігаючи тертю між ногами. Зовні вони нагадують весільні підв’язки або гумки панчохи (але без самих панчох). Саме найменування стало ім’ям загальним від бренду-першопрохідця у цій ніші — Bandelettes, зареєстрованого у 2013 році.

Бандалетки фіксуються на нозі за рахунок антиковзних силіконових смужок (часто подвійних чи потрійних). Як правило, виробники розташовують їх зверху та знизу: це гарантує, що ви не загубите цю важливу частину вбрання.

Бандалетки будуть особливо корисні тим, хто:

  1. Любить носити спідниці влітку, але з тих чи інших причин не може одягати колготки та панчохи.
  2. Дуже багато ходить пішки.
  3. Займається спортом чи танцями.
  4. Має чутливу шкіру.

Загалом пов’язки на стегна стануть у пригоді для різних випадків. Так, моделі білого кольору можна використовувати як весільні підв’язки (адже жодна наречена не хоче відчувати дискомфорт у такий грандіозний день). А червоні та чорні бандалетки можуть стати пікантним елементом під час любовної гри.

Незвичайний бонус: візьміть у дорогу

Звичайні панчохи та шкарпетки часто непрактичні для мандрівників, особливо в жаркому та вологому кліматі. Інша річ – бандалетки. Вони займають мінімум місця в ручній поклажі та запобігають натирання навіть у дуже вологому кліматі.

Подорожі літаком — це ще один випадок, коли такі пов’язки стають у пригоді. Довгі години, проведені в тісному кріслі літака, можуть викликати у вас дискомфорт і пітливість. Останнє, чого ви бажаєте, — це натерті стегна ще до того, як ви навіть розпочали свою відпустку! А можна просто одягти пару бандалеток у літаку та почати свою подорож із комфортом!

Як підібрати розмір бандалеток?

Розміри бандалеток базуються, передусім, на окружності стегна. У описах моделей часто вказують проміжок «від … до… » у рамках одного розміру. Проте у розмірних таблицях вони можуть маркуватися не тільки буквами (S, L тощо), а цифрами, як колготки. Якщо ваші показники вийшли проміжними, виробники радять віддати перевагу меншому розміру, щоб бандалетки не сповзали. Зважайте на те, що у різних брендів розмірна сітка може відрізнятися. Тому звертайте увагу на показники окружності стена, вказані на сайті магазину (а якщо не вказані, то не соромтеся звертатися до консультантів).

Види бандалеток: знайди свій стиль

Примітно, що бандалетки з самого початку створювалися не просто як засіб від натирання, а власне як ефектна деталь, яку не соромно навіть показати. Зараз у продажу можна знайти безліч різновидів. Ось найчастіші з них:

  • з суцільного гладенького трикотажу (більшість із них підходять для спорту);
  • з мережива;
  • гладенькі з мереживним краєм.

Останні два варіанти — це суцільне естетство! Такі бандалетки можна носити навіть із шортами або довжиною міні так, щоб їх було видно. Власне виробники й роблять ставку на потенційну видимість таки речей. Демонструвати ажурні бандалетки на широкий загал чи ні — це залежить від ваших стильових уподобань та сміливості. Це може стати цікавим модним експериментом!

Втім, щодо мережива можуть виникнути логічні сумніви — адже воно інколи здається зажорстким навіть у вигляді білизни. Проте не забувайте, що мереживо буває різним. Звісно, виробники враховують специфіку бандалеток та використовують для них еластичне мереживо тонкої роботи. Але рельєфну текстуру ніхто не скасовував, так що такі моделі варто спочатку протестувати протягом кількох годин у домашніх умовах перед тим, як виходити у них у люди.

Але якщо ви просто намагаєтеся зробити свій день максимально комфортним, вам скоріш за все підійдуть саме гладенькі бандалетки.

Чи існують бандалетки для чоловіків?

Врешті, від натирання у спеку не застрахований ніхто — особливо фанати спортзалу та марафонці, які рухають ногами інтенсивніше, ніж зазвичай. До речі, бренд Bandelettes, з якого все почалося, позиціонує гладенькі бандалетки як унісекс. Інші торговельні марки цю деталь не вказують. Але хто може заборонити чоловіку знайти модель за розміром, тим паче якщо вона має ідеально гладеньку поверхню та врятує від тертя.

Інша справа, у яких випадках цей аксесуар буде доцільним. Треба бігати у дуже коротких та обтислих шортах, щоб на середині стегна реально натирало. До того ж колекції чоловічої спортивної білизни пропонують так звані анатомічні боксери, які закривають усі критичні зони, які потенційно можуть натертися.

Яким би шляхом ви не йшли, ми сподіваємося, ваші проблеми зі стегнами відійдуть у минуле. Бажаємо успіхів у всіх ваших літніх пригодах!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.