Білі купальники: 4 міфи, яких слід позбутися

Ви поновлюєте пляжний гардероб і шукаєте купальник, який водночас був би оригінальним та універсальним? Придивіться до елегантних моделей білого кольору. Цього року білі купальні костюми стали одним з літніх трендів. І ця тенденція має перетворитися на довгограючу. Ще б пак, адже білий колір зберігає фізичну прохолоду.

  1. Міф №1. Білі купальники просвічують
  2. Міф №2. Білий купальник непрактичний
  3. Міф №3. Білі купальники повнять
  4. Міф №4. Білий колір робить обличчя блідим
  5. З чим носити білий купальник?

Більшість жінок недооцінює білі купальники через велику кількість міфів стосовно них. Одні вважають, що такі моделі візуально повнять. Інші хвилюються через їхню можливу непристойність у мокрому вигляді. Нумо розбиратися, як воно є насправді!

Міф №1. Білі купальники просвічують

Це одне з найпоширеніших переконань — яке, врешті, призводить до серйозних модних помилок. Правда ж у тому, що білі купальні костюми виготовлені з такої самої щільної тканини, як і чорні аналоги бренду. А ось продукція різних марок може відрізнятися.

Склад тканини, зазвичай, стандартний: або нейлон/еластан, поліамід/еластан, або до них додається поліестер. У цьому поєднанні поліамід відповідає насамперед за легкість, а поліестер – за міцність. Тому якщо щільність — ваша мета №1, розглядайте для купівлі купальники з високим вмістом поліестеру (від 50%).

Якщо ви виберете якісний купальний костюм білого, перлового або сірувато-білого кольору, вам не доведеться хвилюватися, що після виходу з води ви виглядатимете наче гола. Перед покупкою переконайтеся, що тканина якісна і не дуже тонка. Також варто перевірити, чи має купальник має належну підкладку. Двошарові деталі також ефективні.

При покупці офлайн достатньо трохи натягнути купальник на руці, щоб побачити, наскільки прозорою стає тканина (якщо стає). У інтернет-магазинах перевірити цей момент трохи складніше, проте не нереально. По-перше, можна переглянути посадку конкретного білого купальника на тілі. Так, крамниця «Інтимо» супроводжує товари відеооглядами. Якщо ви не знайшли таких оглядів на сайті, шукайте, наприклад, на YouTube, забивши у пошуковик назву моделі (подібні ролики можуть робити fashion-блогери).

Ще одне вдале рішення — купальники з драпіруваннями або з текстурованих тканин (жатки). Такі матеріали навіть у мокрому вигляді не облягатимуть тіло надмірно. Подібні купальники ви знайдете у нових лінійках Marc & Andre та Ysabel Mora.

Якщо ви все ж таки хочете перестрахуватися від можливих мокрих казусів, доберіть до свого купальника пляжну накидку або парео в тон. До речі, так ви ще й додасте родзинки до вашого стилю.

Міф №2. Білий купальник непрактичний

Цілком природно припустити, що білий купальний костюм швидко забруднюється. Зрештою, на білій тканині зазвичай помітна кожна маленька цятка та пляма. До того ж не в усіх водоймах вода має кришталеву чистоту.

Проте не забувайте, що матеріал купальників легко переться та швидко сохне. І з нього можна вивести навіть жирні плями від олійок та лосьйонів для тіла. Ну, а хлор з води басейнів не вбирається у тканину настільки, щоб пошкодити її миттєво.

Щоб не дійшло до крайнощів, варто належним чином доглядати за купальниками (як це робити, ми розповідали тут). Дотримуючися цих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися купальником без плям, вицвітання/жовтіння протягом кількох наступних відпусток.

Міф №3. Білі купальники повнять

У цьому є частка правди: темніший одяг дійсно забезпечує ефект схуднення. Однак те, як ви виглядаєте в будь-якому одязі чи купальнику, визначається не лише його кольором. Більше значення має те, як костюм скроєний, і як він доповнює та підкреслює нюанси тіла.

Білі купальники представлені різними стилями: є моделі, призначені для жінок будь-якої статури. Тобто, маючи, наприклад, широку талію, одягати білий купальник — не катастрофа. Варто лиш обирати фасон з акцентом не на талії, а на інших зонах. Відтак ви відчуєте себе впевненішою.

А ось що дійсно буде вас повнити, так це занадто тісний купальник (незалежно від кольору). Вихід — ретельніше роздивлятися таблицю розмірів, щоб переконатися, що костюм не надто тісний та не завеликий.

Звертайте увагу також на примітні деталі декору. Адже вони можуть підкреслити як ті частини тіла, що ви вважаєте перевагами, так і ті місця, які ви хочете приховати. Наприклад, на деяких купальниках є рюші та спіднички, які мають маскувати животик. Але іноді їх виготовляють з контрастних тканин, що ефект може бути зворотним.

Та ж історія з контрастними горизонтальними смугами в області талії — вони можуть тільки розширити її. Тому не кожна модель у морському стилі пасуватиме до широкої талії.

А ось що гарантовано звузить талію, так це монокіні з фігурними вирізами або майо з мереживними або сітчастими вставками по боках. Такі специфічні моделі представляють здебільшого італійські бренди, як-от Lormar та Amarea.

Міф №4. Білий колір робить обличчя блідим

Це помилкове твердження існує так давно, що навіть стало стереотипом. Більшість людей звикло думати, що будь-яка річ білого кольору «відсвічуватиме» на шкіру будь-якого відтінку, так, що вона візуально змінить тон.

Передусім, не варто забувати інший давно відомий факт: білі купальники на 100% чудово виглядають на засмаглій шкірі. Тому якщо на відпочинку ви збираєтеся приймати сонячні ванни, білий купальник точно не буде зайвим.

А тепер поговоримо про відтінки білого. Будь-який художник вам скаже: їх існує стільки, що у вас запаморочиться голова. Навіть якщо ви налаштуєте на сайті пошук купальників за фільтром «білий колір», замовите дві моделі з цієї категорії та покладете їх поруч, вам здаватиметься, що одна з них біліша за іншу. Сніжно-білий, перлово-білий, місячний білий, аміантовий (брудно-білий) — усі вони вживаються у фарбуванні тканин для купальників. І це ми ще не згадували популярні відтінки «шампань» та «слонова кістка», які виділяють в інші категорії, але під яскравим сонцем вони цілком можуть виглядати як білі.

І навіть якщо ви впевнені, що білий вам не пасує, ви чудово можете носити купальники такого кольору. Тримайте секрет від стилістів: колір, який заздалегідь не ваш, можна носити, розміщуючи його далі від портретної зони. А це обличчя та декольте. Купальників, які б повністю закривали зону декольте, не так і багато. Це, зокрема, суцільні та роздільні халтери та звісно, мусульманські купальники буркіні. А переважна більшість відкрита настільки, що ви можете експериментувати з образами та не хвилюватися за колір обличчя.

З чим носити білий купальник?

Оскільки білий є одним з нейтральних кольорів-ахроматів, він легко комбінується. Суцільний однотонний білий купальник — річ витончена, але досить лаконічна, щоб поєднувати її з різними сміливими речами та аксесуарами. Він може стати відправною точкою, на якій тримається пляжний образ. Пропонуємо кілька речей, які будуть найбільш виграшними у пляжному ансамблі.

  • Джинсові шорти — будь-якого відтінку з палітри деніму; краще, якщо декор буде мінімалістичним — бахрома або потертості.
  • Кольорове парео або саронг — тут існує майже нескінченна кількість варіантів стилізації, адже чим яскравіше — тим краще, переборщити неможливо;
  • Чорне парео — підійде для більш елегантного образу (наприклад, для вечірки у басейні); а ще зав’язане на стегнах воно може спрацювати як експрес-процедура зі схуднення.
  • Солом’яний капелюх — крислатий або невеликий, залежно від зросту.
  • Містка сумка з джгута або соломки.
  • Сумка-шопер у морському стилі, з темно-синіми та білими смугами.
  • Аксесуари з ефектом металік — босоніжки, сумка або прикраси. Ще одна трендова деталь, яка дозволяє створити святковий looik навіть на основі купальника.

Цілком ймовірно, що у вашому ящику для одягу вже є щось відповідне. Тож уважно подивіться та поекспериментуйте біля дзеркала.

Спочатку білі купальники можуть здатися вам вбранням, притаманним виключно для кінозірок. Але насправді вони дають багато свободи, зберігають прохолоду та є надзвичайно красивим і приємним вибором. Скористайтеся нашими порадами та придбайте свій перший (або наступний?) білий купальник, у якому ви станете зіркою на кожному літньому заході!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.