Гайда на пляж: тренди купальників 2024 року

Гайда на пляж: тренди купальників 2024 року

Який би місяць не показував календар, новий купальник вам точно потрібен. Логіка проста: якщо надворі літо, то погода просто вабить на пляж або до відкритого басейну. Якщо ж за вікном прохолодно, у голові народжуються фантазії про подорожі до теплих країн. І в тому, і в іншому випадку хочеться вибрати для себе не лише зручне, але й красиве. Ми зібрали найгарячіші тенденції пляжної моди — просто з подіумів до вашої шафи!

  1. Халтери
  2. Бікіні з високою талією
  3. Без бретелей
  4. Капсульні купальники
  5. Графічні принти
  6. Вирізи на межі фолу
  7. Просто додайте шоколаду
  8. Металізовані купальники
  9. Ігри з текстурами

Халтери

Ностальгія за гламурними 2000-ми розповсюдилась і на купальники. А отже під час пляжного сезону 2024 року гостромодними вважатимуться моделі з верхом типу халтер. Зовні вони нагадують топи з бретелькою, перекинутою через шию. Ця деталь робить літню моду ще більш універсальною. Адже купальник-халтер зі спідницею, шортами чи штанами-палаццо — варіанти вбрання, цілком підходящі навіть для кав’ярень та крамниць, де зазвичай висить табличка «Не обслуговуємо у пляжному одязі».

До тренду відносяться всі моделі з таким верхом: суцільні, роздільні бікіні, танкіні тощо. Гама кольорів — на ваш розсуд. Однак пам’ятайте, що мода 2000-х апелює до сміливих поєднань: чим яскравіше, тим краще.

Бікіні з високою талією

Тривалий тренд, що перейшов з минулих сезонів. Плавки з високою талією не тільки віддають данину вінтажній моді, а й комфортно сидять на тілі, закриваючи живіт і стегна. Навіть якщо ви не вважаєте ці зони проблемними, у купальниках з таким низом вам буде до снаги будь-яка активність — від купання до пляжного волейболу.

Без бретелей

Мода на відкриті плечі вривається в усі сфери гардеробу. Однак у купальниках цей хід виглядає найбільш органічно та жіночно, бо моделі бандо підкреслюють шию та ключиці. А ще цей фасон є надзвичайно практичним для поціновувачок рівномірної засмаги без зайвих смужок.

Бандо без бретелей можна використовувати як вихідний топ, незалежно від того, чи берете ви суцільну або роздільну модель. Як бачите, це корисний атрибут, якщо ви хочете брати менше речей у подорож. Додайте шорти чи струмливу максі-спідницю — і ви готові до прогулянки набережною або вечорниць біля басейну.

Потрібне натхнення для шопінгу? Зверніть увагу на соковиті кольорові рішення від бразильського бренду Touche та чорно-білі купальники у дусі тихої розкоші від Your Touch.

Капсульні купальники

Придбання двох (або кількох) роздільних купальників однієї моделі, але різних кольорів — вигідне вкладення. За допомогою цього лайфхаку ви технічно отримуєте мінімум чотири купальники, адже можна низ однієї моделі поєднати з верхом іншої та навпаки.

Якщо вам дуже хочеться дотримуватися трендів, але ви не любите ризик, зупиніться на поєднанні чорного кольору та якогось із ваших улюблених. Подібні серії передбачає бренд Anabel Arto, де у купальники однієї лінійки завжди комбінуються між собою. За таким принципом творять дизайнери Ysabel Mora (перегляньте колекції Green orangina, Kind of або Fantasia & blue).

Експертна порада:

Наталя Щербань,
експерт Intimo.ua

В Intimo.ua ви точно знайдете варіант, в якому будете мати приголомшливий вигляд. Раджу звернути свою увагу на текстуровані купальники від Ysabel Mora, а також різноманітні форми, тканини та види декору в моделях Anabel Arto, Totalfit та Sambario.

Графічні принти

Вибрати купальник з таким малюнком варто тим, хто прагне самовираження. Абстрактні геометричні елементи створюють образ сміливої сучасної елегантності. Це щось більше, ніж просто купальники — це рухомі скульптури, мистецтво, яке можна носити.

Крім того, у поєднанні з кроєм монокіні такі моделі здатні візуально звузити талію до параметрів діснеївських принцес.

Вирізи на межі фолу

Такі купальники ідеально підходять для того, щоб усі на пляжі звертали шиї, озираючись на вас. І при цьому ви будете почуватися захищеними! Все це разом забезпечать цільні купальники з високими вирізами з боків або сміливими декольте-планж. Обирайте однотонні відтінки для вишуканого образу або яскраві кольори та візерунки для епатажу.

Просто додайте шоколаду

Ви впевнені, що темні купальники роблять тіло стрункішим, але «вічно класичний чорний» вам набрид? Є чудове рішення у вигляді солодких кольорів — какао, шоколаду та кави. Насичена нейтральна палітра з’явилася у пляжних колекціях багатьох дизайнерів ще у 2023 році, і у нинішньому сезоні вона також буде актуальною.

Передусім, відтінки коричневого умовно ближчі до тонів шкіри, тому з ними неможливо промахнутися: вони нададуть природності будь-якому лукові. Також ці кольори дуже легко комбінуються. На їхньому тлі виграшно виглядають яскраві акценти, наприклад, червона сумка або жовтий капелюх. І нарешті, ніхто не скасовував асоціації з шоколадом: у вбранні, що нагадує десерт ви гарантуєте собі гарний настрій!

Оскільки ця кольорова гама є трендовою, до неї охоче звертається багато торговельних марок. Особливим розмаїттям фасонів відзначається український бренд Totalfit: від стриманих суцільних планжів до бікіні з металічним блиском та ніжних моделей з рюшами на ліфі.

А Marc & Andre пропонує додати до літнього стилю нотку вінтажу. В лінійці з промовистою назвою Nostalgia & Futurism у ніжно-кавовому кольорі представлені танкіні з драпіруваннями, а також ретро-купальники з високими плавками та ліфами-балконетами.

Металізовані купальники

Ідеальний вибір для тих, хто любить виділятися! Тканини з блискучим напиленням додадуть образу футуристичних ноток (що, до речі, теж перегукується з модою 2000-х).

Є ще бонусна властивість — такі купальники чудово відбивають світло і просто фантастично виглядають на фотографіях.

А ще сяюча тканина дозволяє перетворити верх купальника на елемент клубного вбрання. Додайте відповідні прикраси — і ви зірка пляжної або просто літньої вечірки.

Обирати можна з широкого спектру кольорів: від класичних срібла й золота до переливчастих синього і рожевого (навіть не думайте, що барбіманія вас так просто відпустить). Підходящі моделі є у пляжних лінійках Totalfit, Anabel Arto, Leinle та Vacanze Italiane.

Ігри з текстурами

Текстуровані тканини роблять купальник багатовимірним і начебто більш реальним. Вони вносять інтригу у візуальне і тактильне враження від звичних купальників. Різниця тут — як між звичайним кіно та кіно у 3D!

Ось варіанти, які пропонують виробники купальників:

Тканина у рубчик

Матеріал дуже популярний саме через свою практичність та елегантність. Строгі вертикальні смужки привертають увагу, але дуже ненав’язливо. Відповідні моделі є в італійського бренду Vinamins, у Marc & Andre (колекція Black bond) та у Ysabel Mora (Adore).

Жатка

Купальники з жатки є універсальними, оскільки нагадують звичайні літні топи і блузки. У пошуках відповідних моделей зазирніть до пляжного каталогу Ysabel Mora (зокрема, до колекцій Blue bell та Kiss).

Тканина з фігурним тисненням

Від жатки відрізняється різноманітністю малюнків. Найчастіше виробники використовують тиснення у вигляді діагоналей (приклад — колекція Laguna від Anabel Arto),
хвилястих ліній (Marc & Andre, серія Golden Eye), квітів або листя (MA lady).

Плетіння крошет

У купальниках може використовуватися у вигляді суцільного полотна, проте частіше — у вигляді декоративних кантів. Приклади: Bridal Collection від Marc & Andre або Blue cachemira від Ysabel Mora.

Мереживо

Надає особливої ніжності трендові на прозорість. У купальниках мереживо або виступає одним з основних матеріалів (лінійки Mosaic і Heaven від Leinle), або як ефектний декор (Perla і Connect від Anabel Arto).

Велюр

Купальники з оксамитовою поверхнею передбачені радше для сонячних ванн, прогулянок і фотосесій, ніж для купання у шторм. Однак у сухому вигляді моделі з таких тканин виглядають наче вбрання з королівського прийому. Звісно, якби при дворі носили бікіні.

Суміш тканин

Найчастіше поєднання — сітка + мікрофібра. Особливо багато таких моделей у Anabel Arto. З цікавих варто виділити ще серію Starlight від Marc & Andre, де сітчасті вставки доповнюють ошатний матеріал з люрексом.

Підібрати купальник на Intimo.ua:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.